Böcekler ormana yangından 5 kat daha fazla zarar veriyor

'Dumansız yangın' diye nitelendirilen böceklerin, ormanlara yangından 5 kat daha fazla zarar verdiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Uludağ eteklerinde ibreli ağaçların yapraklarını yiyerek artım ve büyüme kayıplarına sebep olan çam kese böceğine karşı üretilen yırtıcı böcekleri tanıttı. Çam kese böceğinin verdiği zararın ?Dumansız Yangın? şeklinde nitelendirildiğini hatırlatan Coşkun, zararlı böceklerin orman yangınına oranla 5 kat daha fazla zarar verdiğini dile getirdi. Coşkun, zararlı böceklere karşı kullanılan 'Calosoma sycophanta' adı verilen böceklerin ise üretildikten sonra ormana bırakılarak orman zararlısı böcekleri ortadan kaldırdığını kaydetti.

"15 BİN BÖCEK ORMANA BIRAKILACAK"

Bu yıl 15 bin adet yırtıcı böcek üreterek ormana salacaklarının altını çizen Coşkun, ormanları zararlı böceklerden koruyabileceklerini ifade etti. Coşkun, orman teşkilatının zararlı böceklerle mücadelesinde feromon tuzakları ve ağaçlara kuş yuvası asılması yöntemlerinin de kullanıldığını sözlerine ekledi.

Böcek üretimi konusunda bilgi alan Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise geçtiğimiz ay Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nun toplandığını, alınması gereken tedbirlerin konuşularak karara bağlandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber