Esnafa, Apollon Tapınağı'nda müşteri memnuniyeti belgesi

Antalya Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD)'nin müşteri memnuiyeti kursunu başarı ile tamamlayan 137 esnaf belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Mehmet Ergen, 40 saat süren kursun amacının, alışverişte müşteri memnuniyeti ve güven duygusunu oluşturmak olduğunu söyledi.

Kursa katılan 137 kişiden 50'sinin işveren olduğuna dikkat çeken Ergen, 'Müşteri Memnuniyeti ve Toplam Kalite' esnafın kendisini geliştirmesi, yerli ve yabancı turiste ürün satılmasında nasıl davranılması konusunda Türkiye'de ilk kurs olduğunu kaydetti.

Turizmin temelini müşteri memnuniyeti ve güvenin oluşturduğunu belirten Ergen, her esnafın, turistin alışveriş yaptığı dükkandan güler yüzlü ayrılmasının, aynı zamanda bir sonraki yılın erken rezervasyonu yaptırdığı manasına geldiğini hiç bir zaman aklından çıkarmaması gerektiğini söyledi. Ergen, "Esnafımızın müşteri memnuniyetine yönelik kurslarımız yaz sezonu sonunda yeniden devam edecek. Side'yi alışverişte güven ve satılan ürünlerin marka olduğunu tescillemek istiyoruz. Esnafımız, dükkana gelen müşteri ile tokalaşmadan mimiklerinde hangi ürünü istediğine kadar her beden dilini çok iyi şekilde öğrendi. Karşılıklı güvenle anlayışı ile Side'yi dünyada alışverişte cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Her esnafımızın, bulundukları yerde turizm elçisi görevini gördüklerini hiç bir zaman unutmamalı." dedi.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da SEBD'in esnaf eğitimine yönelik kursun Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Anadolu topraklarında alın teri ve helalinden para kazanmanın Ahilik kültürü ile şekillendiğini belirten Bulgurlu, bu geleneğin 2 büyük insanının Ahi Evran ile Ahi Yusuf olduğunu ifade etti. Ahi Yusuf'un mezarının Antalya Kaleiçi'nde bulunduğu bilgisini veren Bulgurlu, Side'de helal yoldan parasını ve rızkını çalışmaya çalışan esnafın hepsini Ahi Yusuf'un torunları olarak gördüklerini söyledi. Türk turizminin temelini güler yüz ve karşılıklı güvenin oluşturduğunun altını çizen Bulgurlu, Side'ye tatile gelen yabancı konuklara kültür, tarih, sanat ve arkeolojik zenginlikleri tanıtmada ayrıca çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Alışverişte, turisti küstürmeye yönelik her davranışın altında cehaletin olduğunu anlatan Bulgurlu, esnafın yabancı konuklara yanlış bir davranışta bulunarak hiç bir zaman cehaletin kölesi olmaması gerektiğine işaret etti. Bulgurlu, şunları söyledi: "Side'de Ahi Yusuf'un torunlarının helal kazanç yolunda attıkları adımı alkışlıyorum. Esnafımızın alın teri ve helalinden para kazanma girişimine yönelik her davranışını kutlu bir yolculuk olarak görüyorum. Bu yolculukta ülkemizin tanıtımı ve helalinden para kazanma var."

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar da 3 yıl önce hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projesi ile Side'yi her alanda marka turizm beldesi yapmak için uğraş verdiklerini söyledi. Uçar, SEBD'in Side'de esnafın eğitimine yönelik her türlü kursuna destek verdiklerini kaydetti.

SEBD'in, Side Apollon Tapınağı'nda düzenlediği belge törenine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı, Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çatalbaş, Manavgat İMKB Ticaret Lisesi Müdürü Ahmet Acar ve SEBD Başkanı Mehmet Ergen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber