Dondan zarar gören patates üreticisine destek Resmi Gazete'de yayınlandı

Bitlis'te, 1-15 Kasım 2011 tarihleri arasında don olayından zarar gören patates üreticilerini desteklemek amacıyla 2 Mayıs'ta Bakanlar Kurulu'nda alınan karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili açıklama yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bu yıl kış mevsiminin erken geldiğini ve ciddi bir don olayı yaşandığını hatırlattı. Patates üreticilerinin, patateslerini toprak altından çıkaramadıklarını belirten Demiröz, çıkaranların ürünlerine de don vurduğunu, bu nedenle patates üreticilerinin büyük zarar gördüklerini ifade etti.

Milletvekili Demiröz, "Bitlis, hem Van depreminden ciddi manada etkilenmesi, hem de bu don olayı halkımıza çok büyük mağduriyetler yaşattı. Bu sıkıntıları azaltabilmek için biz de gerek bakanlarımızla ve gerekse başbakanımızla mevcut durumla ilgili detaylı görüşmeler yaparak, ilimizin yaşadığı mağduriyetin büyüklüğünü ortaya koyduk. Bunun üzerine, Nisan ayında Bakanlar Kurulu'nda karar çıkarttık. Bu karar, 6 Haziran'da Resmi Gazete'de yayınlanması ile yürürlüğe girdi. Bitlis genelinde çiftçi kayıt sisteminde kaydı bulunup dondan zarar gören tüm patates üreticilerimiz bu hibe destekten faydalanacaklardır. Vatandaşlarımıza sağlanan bu katkıdan dolayı mutluluk duyuyoruz." dedi.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise ilde yaşanan don olayında patates üreticilerinin büyük bir ekonomik sıkıntıya girdiklerini hatırlattı. Kiler, şöyle devam etti: "Çiftçilerimizin yaşadığı bu sıkıntıyı kendimize dert ettik. Depremden yeterince zarar gören vatandaşlarımız, bir de ekmiş oldukları ürünleri çıkaramadıkları için mağdur durumuna düştüler. Bunun için ciddi bir çalışma başlattık. Binlerce ailemizi sevindirecek kararı Nisan ayında Bakanlar Kurulu'ndan çıkarttık.

Çıkarttığımız karar, dünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kamu tüzel kişileri hariç çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerimizin yararlanacağı ödeme dekar başına 200 TL olacak. Ödemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, bugünden itibaren bir ay içerisinde tarım il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuracaklar. Ödemeler, banka aracılığıyla yapılacak. Zarar gören çiftçilerin mağduriyeti böylece giderilmiş olacaktır. Hükümetimiz olarak daima halkımızın yanındayız. Çiftçilerimize hayırlı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber