Kepez'de öğrencilere AB hakkında eğitim verildi

Antalya Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)-AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ?Lokum ile Avrupa'ya' konulu AB eğitimi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde, 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepez Belediyesi, ATSO-AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle Avrupa Birliği hakkında eğitim programı düzenlendi. Ahmet Hamdi Tanpınar Varsak Kültür Merkezi'ndeki programa Şerife Tufan İlköğretim Okulu, Ahatlı İlköğretim Okulu ve Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu'ndan toplam 200 öğrenci katıldı.

AB'nin temel değerleri, üye ülkelerin tanıtımı ve Türkiye'nin neden AB üyesi olmak istediği ile ilgili bilgiler, öğrencilere eğlenceli bir sunum ve oyunlarla anlatıldı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun bir alt birimi olan Antalya Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından masal karakteri formatında hazırlanan ?Lokum' adlı eğitim programı, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yıllardır Avrupa Birliği'ne üye olmak için mücadele edildiğini, ancak henüz bu amaca ulaşılamadığını kaydetti. Tütüncü, gençlere, bu sürecin iki taraf içinde nasıl ilerlediğini çok iyi anlatmak gerektiğini söyledi.

ATSO işbirliğiyle düzenledikleri Avrupa Birliği eğitim programı ile öğrencileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Tütüncü, bu çalışmanın sonunda programa katılan öğrencilerin, Avrupa Birliği, birliğe üye ülkeler ve bu ülkelerin Türkiye ile olan ilişkileri hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi. Programın sonunda öğrencilere AB ile ilgili eğitim kitapları ve lokum dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber