Cinsel içerikli görüntü paylaşımından 36 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da 10 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda, sosyal paylaşım siteleri üzerinden, cinsel içerikli görüntüleri paylaşan 36 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında bir müteahhit ve bir iş adamının da bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Polis, özellikle internette ailelerin çocuklar için güvenlik filtreleri kullanmalarını ve kablosuz internet bağlantılarını başka kişilerle paylaşmamaları konusunda uyardı.

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından cinsel içerikli görüntülerin internet ortamında (sosyal medya) paylaşılması konusuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da da operasyonlar yapıldı. Ankara polisinin verdiği bilgiler doğrultusunda İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul'daki 10 ilçede, belirlenen adreslere gidildi. Bazı evlerde suç içeriğiyle ilgisi olmayan ancak kablosuz internet bağlantılarını komşuları ile paylaşan kişilerle karşılaşıldı.

Yapılan incelemelerde bazı bilgisayarlarda suç unsuruna rastlandı. Bir iş adamı ile müteahhit de gözaltına alındı. Bu kişilerin direkt suçla bağlantılı olmadıkları ve internet bağlantılarını ortak kullandıkları için gözaltına alındıkları belirtildi. Bu kişiler emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler emniyete götürülerek sorguya alındı. Gözaltına alınan 5'i çocuk olan şüphelilerden işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelilerin emniyet sorgusu sürüyor.

İNTERNET ŞİFRENİZİ KİMSEYE VERMEYİN, AİLE FİLTRESİ KULLANIN

Yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 zanlının, internet şifrelerini komşularına verdikleri ya da bir yakınıyla aynı hattı kullandıkları için gözaltına alındığı öğrenildi. Bilişim polisi, internet hattı paylaşımının hem adli olarak hem de ticari olarak sakıncaları bulunduğu belirtti. Gözaltına alınan çocukların sanal ortamda bu görüntüleri paylaştıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi. Uzmanlar özellikle çocukların internetteki sakıncalı sitelerden korunması için aile filtresi kullanılması çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber