Cumhurbaşkanı Gül'ün Ağrı ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından dün yapılan görüşmeyle ilgili, ?Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Türkiye'nin sorunlarını hiçbir zaman ertelemek değil onları ne kadar ertelerseniz yeni nesile o kadar çok problem taşırsınız? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından dün yapılan görüşmeyle ilgili, ?Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Türkiye'nin sorunlarını hiçbir zaman ertelemek değil onları ne kadar ertelerseniz yeni nesile o kadar çok problem taşırsınız? dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Ağrı'ya geldi. Ağrı Valiliği'ne gelen Gül, burada çiçeklerle karşılandı. Tören merasim mangasını selamlayan Gül, daha sonra burada kendisini bekleyen halkı selamlayarak gül dağıttı. Ardından Vali Ali Yerlikaya'nın makamına geçen Gül, burada bir açıklama yaptı. Sivil Cumhurbaşkanı olarak Ağrı'ya gelen ilk Cumhurbaşkanı olduğunu Vali Yerlikaya'dan öğrendiğini söyleyen Gül, ?Eşim ile birlikte Ağrı'yı ziyaret ediyoruz. Başka görevlerim vesilesiyle bir kaç kez gelip gittim. Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Ağrı'yı ziyaret ediyorum. Gece Ağrı'da olacağım. Gün boyu vatandaşlarımızla daha yakından kucaklaşmak, dinleme fırsatı bulacağım. Ülkenin dört bir tarafı birbirinden güzeldir. Ağrı'nın da bu güzelliklerini görmek beni mutlu edecek. Şunu her kesin iyi bilmesini isterim ki, ülkenin doğusu batısı kuzeyi güneyi hepsi bu aziz vatanın parçasıdır. Ülkemizin her bir köşesindeki vatandaşımız da bu memleketin birinci sınıf vatandaşıdır, aziz vatandaşlardır. Her şehrin kendisine has sorunları vardır. Devletimiz, milletimizin hizmetindedir. Milletimizin hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Ülkemizin Doğusu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz kesimleri gelişmeye daha ihtiyaç duyan yörelerdir? dedi.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmeyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ?Türkiye'de bir sorun var. Ben bunları açıkça söylüyorum. Bu meselelerimizi hiçbirimiz görmemezlikten gelemeyiz. Önemli olan kendi meselelerimizi birlik beraberlik memleketimizin bütünlüğü çerçevesinde birliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirecek şekilde çözmek gerekir. Büyük ülkelerdeki farklılıklar oranın zenginliğidir. Ama demin söylediğim gibi hepimiz bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız. Bu ülkenin ortak sahipleriyiz. Dolayısıyla farklılıkları zenginlik olarak görmemiz gerekir. Bunları birleştirici unsun olarak görmemiz gerekir. Ülkemizin gelişmeye ihtiyacı olan bir çok alanları vardır. Bu sadece ekonomik değildir. Demokrasimizin geliştirilmesi, yaşam standartlarımızın yükseltilmesi, hak ve özgürlüklerin yükseltilmesi bunlar hepsi ülkemizin meseleleridir. Dolayısıyla bu çerçevede baktığımız zaman biz bütün meselelerimizi özgüven içerisinde çözebiliriz. Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Demek ki kaygısı olan, demek ki derdi olan, meselenin farkında olan siyasetçileri her zaman teşvik ediyorum. Türkiye'nin sorunlarını hiçbir zaman ertelemek değil onları ne kadar ertelerseniz yeni nesile o kadar çok problem taşırsınız. Memleketin birliği bütünlüğü, kardeşliğin pekişmesi, bütün bunlar bir taraftan zenginliğin ülkeye yayılması, bir taraftan demokratik standartların yükseltilmesi bunlar sayesinde olacaktır? diye cevap verdi.

İnternete düşen ses kayıtlarıyla ilgili soruya da, ?Bunlar hukuki konulardır. Kanunlarımız çerçevesinde gereken yapılmaktadır, çok fazla tartışmak istemiyorum? şeklinde cevap veren Gül, Erdoğan'ın ?Cumhurbaşkanı bir partili olması gerekir? sözlerine ise, ?Bir şey söylemek istemem, konuşuluyor? yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi raportörünün görev süresinin 7 yıl olmasının reddine verdiği kararla ilgili de soruya cevap veren Gül, ?Raportörün görüşünü Anayasa Mahkemesi görüşecek, karar verecek? dedi.

Yapılan açıklamanın ardından basına kapalı olarak devam eden görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Gül, yaya olarak Ağrı Belediyesi'ne geçti. Yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamlayan Gül, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile makamında basına kapalı olarak bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediye ziyaretinin ardından özel bir kafede öğle yemeği yiyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber