Erzurumlulardan '4+4+4' değerlendirmesi

Yeni eğitim sistemini değerlendiren Erzurumlular uygulamanın detayları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak sistemin faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim sistemini değerlendiren Erzurumlular uygulamanın detayları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak sistemin faydalı olacağına inandıklarını söyledi. Yeni sistemle özellikle dini eğitim konusunda önemli bir gelişim sağlanacağına inanan vatandaşlar uygulamaya destek verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, zorunlu eğitimi kesintili 12 yıla çıkaran ?4+4+4 yeni Eğitim Sistemi? ile ilgili merak edilen sorulara katıldığı programlarda açıklık getirirken, Erzurum'da vatandaşların büyük bir bölümünün yeni eğitim sisteminden haberdar olmadığı ortaya çıktı. İHA kameralarına yeni eğitim sistemiyle ilgili görüş belirten vatandaşlar, yeni eğitim sisteminin içeriği hakkında tam bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Yeni eğitim sistemine tepki gösterenlerin yanı sıra bu sistemi çok beğendiklerini ifade eden bazı vatandaşlar, ?Bu sistemle eğitim daha güzel olacak? dediler.

Bazı vatandaşlar ise sistemin eğitime yeni bir soluk getireceğini belirterek, yeni eğitim sistemiyle gençlerin dini ve ahlaki değerlerin artacağına inandıklarını belirttiler. 4+4+4 sistemini değerlendiren vatandaşlar, ?Yeni eğitim sistemi çok güzel olacak. Günümüz Türkiye'sinde öyle bir hale geldik ki şimdiki çocuklara artistlerin, futbolcuların sülalesini sor hepsini bilirler ama İslamiyet'i sor hiçbir şey bilmezler. Eğitimde din ve Kur'an-ı Kerim derslerinin olması gerekiyordu şimdiki sistemde mevcut. Bu sistemi destekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber