Şanlıurfa'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nda (ŞTB) gömlek yapağı (koyunun tulum şeklinde tam çıkarılan yünü) ve kırpıntı yapağı (tam çıkarılamayan yün) ihalesi yapıldı.

Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü'ne ait 2012 yılı ürünü gömlek ve kırpıntı yapağı ihalesine 6 firma katıldı.

İhale sonucu, gömlek yapağı 1 lira 35 kuruştan, kırpıntı yapağı ise 17 kuruştan işlem gördü.

-ŞUTSO'dan lahmacun tescili açıklaması

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, lahmacunun tesciliyle ilgili "Önemli olan bu tescillerden para kazanmaktır, bunun için de tescil edilen ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda satılarak gelir elde edilmesi gereklidir" dedi.

Ertekin, yazılı açıklamasında "lahmacun kime ait" tartışmalarında, ortaya atılan "Ticaret ve Sanayi Odası tescil ücretini karşılamadı, lahmacunu tescilleyemedik" iddiasına yanıt verdi.

Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Ertekin, şunları kaydetti:

"Değerlerimize sahip çıkıyoruz. Ayrıca kurumumuza tescil yönünden resmi kanaldan ulaşan herhangi bir talep söz konusu değildir. Yıllardır kaybettiğimiz değerlerimizin ardından hep bahanelere sığındık. Oysa değerlerimize hep beraber, kurum ve kuruluş ayırt etmeden topyekun sahip çıkmalıyız. Önemli olan bu tescillerden para kazanmaktır, bunun için de tescil edilen ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda satılarak gelir elde edilmesi gereklidir."

Ertekin, yöresel değerlere sahip çıkma noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, göstermeye de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber