DSİ Kozan'da dere ıslahı çalışması yapacak

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Kozan'da yapacağı dere ıslahının maliyetinin 12 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükaydın, ilçenin kuzeyinden başlayıp güneye kadar uzanan yaklaşık 6 bin metre uzunluğundaki Tabak(Akpınar) deresinin ıslahıyla ilgili projenin ihalesinin 21 Haziranda yapılacağını kaydetti.

Küçükaydın, ''İlçenin tam ortasından akanAkpınar deresi ıslah edilmesi gerekli. Çünkü bu dere çevreye pis kokular yayıyor ve çirkin bir görüntüye sahip. Ayrıca buraya katı atıklar atılıyor." dedi.

Burada yapılacak ıslah çalışmasının maliyetinin 12 milyon lira civarında olduğunu anlatan Küçükaydın, ''Konuyu aktardığımız ilgili bakanlarımız, bakan yardımcılarımız yardımcı oldular. DSİ Adana Bölge Müdürü Nevzat Aksoy da projeyi yakinen takip ediyor.? dedi.

Kozan'daki sulama kanallarının da önemli olduğuna işaret eden Küçükaydın, ''Bu kanalların üzerinin kapatılması için DSİ ile çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ileriki günlerde bu projemiz de faaliyete geçer. Kanalların üzerleri kapatılıp, kapalı sistem haline getirilirse, yolların genişlemesi sağlanacak.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber