İzmir, Paris'te yapılacak ikinci EXPO sunumuna hazır

İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığı çerçevesinde 12 Haziran 2012 tarihinde Paris'te yapılacak olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) genel kurulu için hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığı çerçevesinde 12 Haziran 2012 tarihinde Paris'te yapılacak olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) genel kurulu için hazırlıklar tamamlandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığındaki heyette İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yönlendirme Kurulu üyeleri, Yürütme Komitesi üyeleri, sivil toplum kuruluşu, bakanlık ve basın temsilcileriyle EXPO Genel Sekreterliği uzmanları yer alıyor. 11 Haziran Pazartesi yola çıkacak heyet, 12 Haziran'da 151. BIE Genel Kurulu çerçevesindeki sunuma katıldıktan sonra 13 Haziran Çarşamba İzmir'e dönecek. Heyet daha gitmeden, Paris'in çeşitli bölgeleri ve Chapms Elsysess'in en görünür yerleri ve kuleler, İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili afişlerle donatıldı. Aynı zamanda EXPO 2020 İzmir Paris Ofisi'nin dış cephesi, konuyla ilgili olarak giydirildi.

Vali Kıraç, yaptığı açıklamada, ?İkinci sunum için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Sunumlara stratejik çözüm ortaklarımız, yürütme komitemiz ve genel sekreterliğimizle birlikte detaylı bir şekilde hazırlandık. Bu sunum için biri İzmir ve biri de temamız olan sağlık konulu iki film hazırlandı. Yaklaşık 100 kişilik ekip, İzmir'de film çekimi için çalışmalar yaptı. Altı dilde 32 sayfalık broşürlerimiz hazırlandı. Temamızla uyumlu, organik ve geri dönüşümlü ürünlerden oluşan hediyelikler hazırlandı. Dr. Mehmet Öz, hem konuşmacı olarak sunumuzda yer alacak hem de 'You: Staying Young' isimli kitabına EXPO konulu önsöz hazırladı, BIE delegelerine hediye edeceğiz. İzmir'i Paris'te en iyi şekilde temsil etmek üzere bütün ekip, büyük bir heyecan ve motivasyonla 12 Haziran sunumuna odaklandık.? dedi.

Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yapacağı sunumda Bakan Akdağ, Başkan Kocaoğlu, , Lucien Arkas ve Dr. Öz konuşma yapacak, ayrıca "İzmir" ve "Sağlık" konulu tanıtım filmleri gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber