Artvin Çoruh Üniversitesi elektrikli otomobilini tanıttı

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Artvin Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencileri, 'Sistem Analizi ve Tasarımı' dersinin proje ödevi olarak hayata geçirdikleri elektrikli otomobili tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin Çoruh Üniversitesi Konukevi'nde gerçekleştirilen tanıtım programına Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Uzun, Artvin Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, projede yer alan öğrenciler ile projeye malzeme ve ustalık olarak katkıda bulunan Artvin sanayi sitesindeki ustalar katıldı.

Kahvaltılı tanıtımda 'Sistem Analizi ve Tasarımı' dersinin öğretim elemanı ve proje koordinatörü Öğr. Gör. Bilgehan Tozlu, elektrikli otomobil hakkında bilgiler verdi. Gençlerin inandıkları, çalıştıkları ve birlik oldukları taktirde her türlü başarıyı elde edebileceklerini kaydeden Tozlu, projenin, öğrencilere tecrübe ve özgüven kazandırmayı amaçladığını vurguladı.

Kahvaltının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, projede emeği geçen öğrencilere başarı, Artvin sanayisinden Hakan Özer, Naci Özay, Mevlüt Duyan, Ogün Erdem ve Tolga Duyan isimli ustalara teşekkür belgelerini verdi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, bu proje ile Artvin'de üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmış olduğunu ve bu birlik sağlandığı taktirde daha büyük başarılara imza atılabileceğini belirtti.

Rektör Duman'ın kullandığı 15 beygir gücündeki elektrikli otomobil, yaklaşık 1 kilometrelik test sürüşünü başarıyla tamamladı. Toplam bütçesi 4 bin 500 TL olan projeye, İnci Akü tarafından piyasa değeri 2 bin 500 TL olan aracın jel aküleri hediye edildi. Proje yaklaşık 2 bin TL gibi çok cüzi bir miktarla hayata geçirildi.

Araç, üzerindeki akülerle düz yolda yaklaşık 30 dakika yol alabiliyor. Şarjı bittiğinde aracın arka tarafındaki fiş prize takılarak 5 saat (hızlı şarj)-10 saat (normal şarj) arasında şarj edilebiliyor. Şarj bağlantısı yapılmasa bile, araç üzerindeki güneş panelleri, aküleri 2 günde şarj ediyor. Bu sayede zaten ekonomik olan elektrikli aracın yakıtı bedavaya geliyor. Elektrikli otomobil düz bir yolda saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber