Abdurrahim Karakoç'un kardeşi: 'Nerede ölürsem, oraya gömün' demişti

Ünlü yazar-şair Abdurrahim Karakoç'un vefatı, memleketi Kahramanmaraş ve doğup büyüdüğü Ekinözü ilçesinde büyük üzüntüye sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekinözü'nde ikamet eden ve 1 ay önce ağabeyini hasta yatağında ziyaret eden Osman Karakoç, ağabeyinin kendisine "Nerede ölürsem, oraya defnedin." dediğini aktardı. Kardeş Karakoç, ?Memleketimizin her yeri aynı. Orası da Müslüman toprağı, burası da. Onun için nerede ölürsem, oraya defnedin' demişti." ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin, "Biz sanatçı değiliz, milletvekili değiliz, onun için arkamdan alkış vesaire istemiyorum." dediğini belirten Osman Karakoç, gözyaşları içinde ünlü yazarın çok çile çektiğini anlattı. Osman Karakoç, ?Mihriban diye bir sevdiği vardı. Ona yazdığı şiir hala akıllarda. Türkü oldu, şarkı oldu. Böyle güzel bir insanın vefatı, memleket için kayıptır.? dedi.

13 yıl boyunca Ekinözü Belediyesi'nde birlikte çalıştığı Ahmet Ayrılmış ise haberi duyduğunda çok üzüldüğünü anlattı. Ayrılmış, ?13 yıl boyunca mesai arkadaşlığı yaptık. Bir gün olsun kimseyi incitmedi. Birbirimize öf bile demedik.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber