CHP Antalya İl Başkanı Kök: Tabanın sesine kulak vererek siyaset yapacağız

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, görev yaptığı süre içinde parti tabanının sesine kulak vererek siyaset yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Başkanı Devrim Kök, il başkanı seçildikten sonra CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililer, İl Başkanı Kök'ü baba ocağı Manavgat'ta parti binasında girişte davul zurna eşliğinde karşıladı. CHP İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkan Ahmet Öztürk ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Kök, 26 Mayıs'ta yaptıkları 34. Olağan Antalya İl Kongresi'nde il başkanı seçilmesinde mevcut CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu ve CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın desteğinin olmadığını söyledi. Parti tabanının desteğiyle il başkanı seçildiğini belirten Kök, parti içi demokrasinin yerleşmesi için gençlik ve kadın kolları seçimlerinde hiç bir zaman müdahil olmayacaklarını kaydetti. Son günlerde bazı basın yayın organlarında parti binasında eski CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın fotoğraflarını kaldırdığı sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Kök, bundan sonra ilde yaptıkları çalışmaların hepsini parti tüzüğüne göre yapacaklarını söyledi.

Parti tabanının sesine kulak vermeden hiç bir zaman siyaset yapmayacaklarını anlatan Kök, bundan sonra AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin CHP'li belediyelere yönelik açıklamalarına CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyalatı Belediye Başkanı Muhittin Böcek yerine kendisinin cevap vereceğini kaydetti. Kök, "Kimsenin desteğiyle değil, parti tabanının desteğiyle başkan seçildim. Onun için parti tabanının sesine her zaman kulak vereceğiz. Parti tüzüğü ne emrediyorsa onu yapacağız. Parti içinde birbirini eleştirme yerine kaynaşma istiyorum. Önümüzde zor bir süreç var. Oda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 ay öne çekebiliriz dediği yerel seçimler. Seçim çalışmalarımıza şimdiden başlamalıyız." dedi.

Önümüzdeki günlerde hükümetin 2\B uygulamalarıyla ilgili il ve ilçelerde eylem yapacaklarını belirten Kök, Çıralı sahilinin birilerine peşkeş çekilmemesi ve işgale dur demek için partililerle birlikte piknik yapacaklarını kaydetti.

Son günlerde Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın Antalya İl Genel Meclisi Başkanlığı'nın yetki alanına girerek uygulamada bulunduğunu iddia eden Kök, Antalya İl Genel Meclisi Başkanlığı'nın Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne görevlendirdiği il genel meclisi üyelerini Vali Altıparmak'ın veto etmesi nedeniyle hukuka aykırı bulunduklarını savundu. Kök, Altıparmak'ı haksız yetki kullanımından dolayı mahkemeye verdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber