Kadınlar güç birliği yaptı

Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında Adıyaman, Rize ve Elazığlı Kadınlar güç birliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan 'Adı.Riz.Ela Kadınlar Güç Birliği' isimli projenin eğitim toplantıları başladı.

Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerinde kadınların ve kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesinin hedeflendiği projeyi Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği, Rize Fındık İlçesi Yardımseverler Derneği ve Elazığ İş kadınları Derneği ortak olarak yürütüyor. Proje kapsamında Adıyaman'da Bozdoğan Otel'de eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Ankara Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Azize Daşer, Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Fadime Kayakıran ve Av. Huriye Karabacak, kadınlar ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu. Toplantıyı Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Yasemin Açık, Rize Fındık İlçesi Yardımseverler Derneği Başkanı Sıdaka Pehlivanoğlu ve üç ilden gelen kadınlar izledi.

Eğitim toplantısında konuşmacılar, kadınların sahip oldukları yasal haklar, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin korunması kanunu, medeni kanunda ve ceza kanununda yapılan düzenlemeler, şiddet ve ayrımcılıkla mücadele ile bu konumlardaki kadınların hakları, kanundan doğan hakların kullanmada, kadınların başvurabilecekleri, bilgi ve destek alabilecekleri merkezler, başvuru prosedürü, toplumsal cinsiyet eşitliği, geleneksel ve toplumsal engeller, kadının ekonomik statüsünü iyileştirmede yapılabilecekler gibi konuları ele aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber