Tacizle suçlanan Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü konuştu

Yanında çalışan iki kadının tacizle suçladığı Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, "Benden şikayetçi olan insanların elinde hiçbir somut delil yoktur, elle tutulur bir şey yoktur.Hatta o insanlar şikayetlerini geri aldılar. Bu bir iftira ve komploydu. Olay aydınlandı" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır (58), yanında çalışan kadın memurlardan 20 yaşındaki J.Y. ile 23 yaşındaki Ç.A.'nın kendilerine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. İddianamenin hazırlanmasının ardından serbest bırakılan Çalışlar, hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez İHA'ya konuştu. Olayın bir komplo olduğunu ifade eden Çalışlar, kendisinden şikayetçi olan memurların şikayetlerini geri aldıklarına dikkat çekti. Çalışır, "Ben de devlet memuruyum. Bu beyanı vermem aslında yasak ama hakkımda çok sayıda haber çıktığı için şunu söyleyebilirim ki; bugün adalet yerini buldu. Biz görev yaptığımız süre boyunca her yıl merkezde 60-70 milyar tasarruf imkanı sağladık. Bu birilerini rahatsız etmiş olabilir. Ben 40 yıldır çalışıyorum. 25 yıldır şube ve mülk müdürü olarak görev yapıyorum. Görev yapmayanlara görev yaptırmaya çalışırsanız, sevgi şefkat gösterirseniz, bazen böyle hak etmediğiniz şekilde algılanabilir" diye konuştu.

Hiçbir kimseye karşı ön yargılı olmadığını belirten Çalışır, "Kimseye karşı ön yargım yok. Görev yaptığım sürece benim kurumumda çalışan her insan, benim memurumdur. Hak adalet ve doğru çalışma yolunda ömrümüz olduğunca devletimize hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Bu süreçte kendisini tanıyan herkesin yanında yer aldığını ifade eden Çalışır, "Yaşanan süreçte çok fazla yanlışlıklar var. İki gün orada kaldım. Benim telefonlarım susmadı, herkes aradı. Hatta davama 10-15 tane gönüllü avukat gelerek beni savundu. Benden şikayetçi olan insanların elinde hiçbir somut delil yoktur, elle tutulur bir şey yoktur. Hatta o insanlar şikayetlerini geri aldılar. Bu bir iftira ve komploydu. Olay aydınlandı" diye konuştu.

Çalışır'ın eşi Eşi Teller Çalışır ise, "Sözle anlatılmayacak şeyler yaşadık. Üç gün telefonlarım susmadı, herkes olumlu konuştu. 'Biz Şeref Bey'in böyle bir olayda olduğuna inanmayız' diye telefonlar geldi. Ben 34 yıldır eşiyim, onu tanıyorum ve ona inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Çalışır'ın meslektaşları ve yakınları, gerçekleştirdikleri ziyaretlerle Çalışır ailesini yalnız bırakmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber