Liderliğini köy muhtarının yaptığı kaçakçılık çetesi çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali polis, Ankara'nın da aralarında bulunduğu 11 ayrı ilde düzenlediği operasyonda sigara kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 37 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan kaçak malzeme ele geçirildi. Liderliğini bir köy muhtarının yaptığı çete üyeleri mahkemeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara'da artan kaçak sigara satışları üzerine harekete geçti. Yaklaşık 1 yıllık süren teknik ve fiziki takibin ardından polis çetenin izine rastladı. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile harekete geçen mali polis, Ankara başta olmak üzere 11 ayrı ilde eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Baskında, 704 bin 567 paket sigara, 54 bin 400 adet makaron, 360 paket parfüm, 135 paket puro, 750 kilogram kıyılmış tütün, 69 paket nargile ve pipo tütünü, 76 adet cinsel gücü artırıcı hap, 229 adet sigara sarma makinesi ve bin 128 adet CD ele geçirildi. Operasyon kapsamında kaçak eşya naklinde kullanılan 19 araca da yasal işlem yapıldı.

'ÇETE LİDERİ MUHTAR KAÇAK MALZEMELERİ ÇİFTLİĞİNDE SAKLAMIŞ'

Kızılay Güvenpark başta olmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde kaçak sigara tezgahları bulunan çetenin liderliğini, Bala ilçesine bağlı bir köyün muhtarı Y.A'nın yaptığı öğrenildi. Çete liderinin, İran, Gürcistan ve Suriye gibi ülkelerden getirilen kaçak malzemeleri köyde bulunan çiftliğinde tuttuğu ortaya çıktı. Diğer, çete üyesi A.O'nun ise inşaatçı olduğu bildirildi. Çok sayıda sigara tezgahı bulunan çete üyelerinin bu tezgahlardan günlük ortalama 2 bin lira kazandığı kaydedildi.

'POLİS GİRMESİN DİYE TANKERİN İÇİNE ASFALT DÖKMÜŞLER'

Operasyon kapsamında Samsun yolu üzerinde çalışma yapan mali polis, benzinliğe giren bir akaryakıt tankerinden şüphelendi. Polis, bu tür tankerlerin benzin almak için genelde istasyon kullanmadığını ve sürücünün en pahalı yakıtı aldığını görünce hemen harekete geçti. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla tankerin demir kısmı kesilerek, depoya ulaşıldı. Tankerin zula tabir edilen bölümlerinde çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi. Çete üyelerinin tankerin içine polis girmemisi için asfalt, polis köpeklerinin kaçak sigara kokusunu almaması için de kapaklara zift döktüğü ortaya çıktı.

Gözaltına alınan zanlılardan 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 32 zanlı ise mevcutlu olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Çete üyelerinden engelli olan bir zanlı da polisin yardımıyla araca bindirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber