İnci Akü'nün dönüştürdüğü dört 'Caretta Bot' Dalyan kanalında suya indirildi

İnci Akü, sürdürülebilir turizm ve çevre hedefiyle hayata geçirdiği "Mavi Deniz Özgür Caretta" projesi kapsamında, Brilliant Turizm'e ait dört tane Caretta Bot'u törenle suya indirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnci Akü, sürdürülebilir turizm ve çevre hedefiyle hayata geçirdiği "Mavi Deniz Özgür Caretta" projesi kapsamında, Brilliant Turizm'e ait dört tane Caretta Bot'u törenle suya indirdi. İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Göksel Paker, botları Brilliant Turizm yetkililerine teslim etti. Brilliant böylece proje çerçevesinde dizel motorlu teknelerini, enerjisini aküden alan elektrik motorlu ?Caretta Bot?a dönüştüren ilk özel sektör temsilcisi oldu. Törene Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuktan Güneş, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren, CEO Paker ve Brillant Turizm Genel Müdürü Önder Dombaycı katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Dalyan'daki bütün teknelerin elektrikliye dönüşmesini umduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Eren, ?2007 yılında ilk kez Turmepa'nın düzenlediği bir toplantıda konunun önemini idrak edince, genç ve çalışkan İnci Akü ekibimiz araştırmalara başladı. Bugün sessiz ve çevreci dört Caretta Bot'u daha Dalyan'a indirmenin sevincini yaşıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar altı tane tekne dönüştürdük. Dalyan'da faaliyet gösteren tüm dizel motorlu tekneleri Caretta Bot'lara çevirmeyi hedefliyoruz.? dedi.

Proje hakkında bilgi veren Paker ise ?Enerjisini aküden alan elektrikli motorla çalışan teknelerimiz egzoz gazı çıkarmıyor, yağ ve mazot içeren sintine sızıntısına yol açmıyor ve çok sessiz çalışıyor. Çevrenin ve özellikle caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının korunmasında büyük önem taşıyan çevreci teknelerin, aynı zamanda 10 kata kadar daha az yakıt maliyetiyle dizel motorlu teknelerle aynı performansı sergilediklerini eklemek isterim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber