MEB, eğitim sorunlarını Van'dan cevaplayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ''Milli Eğitim Bakanımızın desteğiyle, 100 çağrı merkezi çalışanımız ve 20 kişilik destek ekibimizle burada 120 kişiye istihdam sağlıyoruz'' dedi.

1 Mart tarihinde geçici binasında hizmet vermeye başlayan MEBİM 147, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Turkcell Global Bilgi ve Turksat iş birliği ile Van'ın en büyük nüfusa sahip ilçesi Erciş'te açıldı.

MEB Bakanı Ömer Dinçer'in açılışını yaptığı MEBİM'in açılış töreninde konuşan Ciliv, MEB önderliğinde çok önemli bir hizmeti Ekim ayında deprem yaşayan Van'ın Erciş ilçesine getirmekten mutlu olduklarını vurulayarak, teknoloji ve takım oyunu sayesinde tesisi çok kısa bir sürede yaptıklarını belirtti.

Turkcell takımının bugün açılışı yapılan MEB iletişim merkezi çalışanlarıyla daha da büyüdüğüne dikkati çeken Ciliv şöyle devam etti:

''Bu iletişim merkezinde çalışacak kardeşlerimizin yüzde 50'si engelli. Bir kısmı Van'dan her gün buraya işine geliyor, bir kısmı da Erciş'te oturuyor. Çoğu ile konuştum, çoğu gerçekten gizli kahraman... Çalışanlarımızın yüzde 95'i depremzede. Büyük sıkıntı yaşamışlar, fakat onlarla hemfikiriz. Geriye değil, ileriye bakacağız. İnanıyoruz ki, kazalar her zaman olabilir ama hayat da bir mücadele... Biz geleceği daha iyi yapmak için çalışacağız. Turkcell Ailesi olarak bugün, MEB Bakanımızın desteğiyle, 100 çağrı merkezi çalışanımız ve 20 kişilik destek ekibimizle burada 120 kişiye istihdam sağlıyoruz. İlerde bu tesisi ve diğer tesisleri daha da büyütmeyi hedefliyoruz.''

''Türkiye Kumbarası'' kampanyasında 9 milyon lira topladıkları bilgisini veren Ciliv, Van'da 200'den fazla öğretmene çelik konstrüksiyon, depreme dayanıklı konutları MEB desteğiyle yapacaklarını kaydetti.

Van ve Erciş halkına seslenen Ciliv, ''Yeniden geçmiş olsun... Unutmayın aynı takımdayız ve geleceği hep birlikte daha da iyi yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

-MEB İletişim Merkezi-

Verilen bilgiye göre, Erciş'te açılışı yapılan MEBİM 147'ye toplam 3 Milyon lira yatırım yapılırken, 100 kişilik çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 95'ini depremzede, yüzde 50'sini ise engelli bireyler oluşturuyor. 7 gün 24 saat ulaşılabilen, hizmete başlamasından bu yana 450 bin çağrıya cevap verilen merkeze, günlük bazda ortalama 4800 çağrı geliyor.

Hizmet eşitliğini Erciş'ten tüm Türkiye;ye yaymayı hedefleyen MEBİM'i arayarak, eğitim ve öğretim başta olmak üzere Bakanlıkça sunulan tüm hizmetlerle ilgili bilgi alınabiliyor.

İletişim Merkezi'ne gelen tüm çağrılara uzmanlar tarafından doğrudan cevap veriliyor. Çağrıların bir inceleme ve araştırma gerektirmesi veya Bakanlıkça işlem yapılmasını zorunlu kılması nedeniyle hemen cevap üretilemediği durumlarda kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplerle ilgili telefon, SMS veya e-mail aracılığıyla geri dönülüyor.

Engelli dostu olarak yapılan ve deprem sonrasında çalışanların kapalı alanda kalma korkusu da göz önünde bulundurularak planlanmış tek katlı çelik konstrüksiyon ve depreme dayanıklı yaklaşık 800 metrekarelik hizmet binasında, MEB'in görev alanlarıyla ilgili gelen her türlü bilgi edinme, şikayet, ihbar, görüş-öneri ve talepleri etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturmak amaçlanıyor.

-''Van İçin Türkiye Kumbarası''-

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile Van'da eğitim seferberliği kapsamında başlatılan ''Van için Türkiye Kumbarası'' hakkında bilgiler verdi.

Öztürkler şunları anlattı:

''Bu projeye Turkcell olarak 5 milyon TL bağışladık. Proje kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa etmeye ve maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencileri burslarla eğitim yolunda desteklemeye karar verdik.

Van'da TEV işbirliğinde başlattığımız eğitim seferberliğine halkımızın desteği büyük oldu. Kumbaramızda 8.900 milyon lira birikti. Şu anda inşaatlarımız tüm hızıyla sürüyor, Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdunu yeni eğitim dönemine yetiştirmeyi hedefliyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber