Adanalı kadınlar öğrenmenin yaşanın olmadığını gösterdi

Adana'da kursa giderek okuma yazma öğrenen 143 kadın öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşkent İlköğretim Okulu'nda okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 143 kadına, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kursla ilgili bilgi veren Taşkent İlköğretim Okulu Müdürü Akın Köksal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde devam eden okuma yazma kurslarında 13 gönüllü öğretmenin görev aldığını söyledi. Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş'un titiz takipleri sonucu kurslarda 143 kadının okuma-yazma öğrendiğini kaydetti.

?Okumanın yaşı yoktur.? diyen Vali Hüseyin Avni Coş, çok sevindiği, iftihar ettiği bir tabloyla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kadınların okuma yazma öğrenmesiyle bayram sevinci yaşadığını aktaran Vali Coş, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Duygularını dile getiren Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, sertifikasını verdiği kadını işaret ederek: ?Bu hanımefendi okuma yazma bilmiyordu. Sertifikasını verdikten sonra okumasını istedim. Çok güzel şekilde okudu. Bu nedenle çok mutlu oldum. Okuma yazma bilmediğiniz zaman hiçbir şey yapamazsınız. Okuma yazma öğrenmekle kalmayalım, kendimizi değiştirelim, çocuklarımıza daha faydalı birer anne olalım. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum.? dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da ?Bu kadar muhteşem, yüzü gülen mahalle halkının burada olması son derece önemli. Sayın Valimiz göreve gelir gelmez yeni bir sinerji kazandırdı. Saygıdeğer eşleri de bu tür etkinliklerde hep öncü oluyor. Adana çok daha güzel çalışmalar yapacaktır.? diye konuştu.

Daha sonra sertifika dağıtım törenine geçildi. Kadınlara sertifikaları Vali Hüseyin Avni Çoş, eşi Aylin Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber