Almanya 50 yıl sonra Türkiye'den diploma alan öğrencilere denklik verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Almanya'da Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in Türkiye'ye yaptığı ziyarette, kendisine Türkiye'den diploma alan öğrencilere denklik verdiklerini söylediğini aktardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Marriott Otel'de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın düzenlendiği 'Başbakanlık Türk Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'na katıldı. Toplantıda konuşan Şahin, Almanya'da Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, "Böhmer, konuşmasında size bir müjde vereceğim, 'Biz Denklik Yasası'nı çıkarttık. Artık Türkiye'de üniversitesini bitirmiş birisinin Almanya'ya geldiği zaman o diplomasının artık Almanya'da bir karşılığı olacak' dedi. Dedim ki, Sayın Bakan '50 yıl geçti. Nice beyinler kendi diplomasını kullanamadı. Yok saydınız'. 'Hep gidecek dediniz, göçmen dediniz. Ön yargılarla yaklaştınız. İnancı şu, bu' dediniz ama artık bunlar bitti. Herkes insan. Ben şuna inanıyorum, Alman Hükümeti bunu yapmak zorunda olduğu için yaptı. Çünkü artık 3'üncü kuşak ana aktör oldu." dedi.

"TÜRKİYE ÇOCUK HAKLARINDA SON 10 YILDA DEVRİM YAŞADI"

Şahin, geçtiğiiz hafta Cenevre'de Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Raporu'nun sunulduğunu hatırlattı. Şahin, "Raporun sonunda Komisyon Başkanı'nın kendisine 'Son 10 yılda çocuk hakları ile ilgili tamamen bir devrim yaşamışsınız' dediğini aktararak, "Çünkü biz, bir taraftan stratejik planlamamızı tamamladık bir taraftan izleme kurullarımızı oluşturduk." dedi.

Toplantıda konuşan Şahin, çocuğun hakkını, yaşam hakkını, eğitim, sağlık hakkını nasıl koruduğumuzu nasıl eylem planına dönüştürüldüğünü Cenevre'de anlattıklarını kaydetti. Yeni stratejide 2023 vizyonundan bahsettiklerini ve çok olumlu bir geri bildirim aldıklarını ifade eden Şahin, "Bir taraftan çocuk ihmal ve istismarını önleyecek şekilde hukuki altyapımızı güçlendiriyor, Bilim Kurullarımızı çalıştırıyoruz ve izleme değerlendirmeyle beraber hakları artırırken sorun alanlarını çözecek mekanizmaları güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN SORUNLARI DEĞİŞMİYOR"

Kadınla ilgili kadın statüsünü güçlendirirken, kadının eğitim hakkını ve ekonomik hakkının güçlenmesiyle ilgili stratejik planların yapıldığına dikkati çeken Şahin, "Başardığımız temel hedeflerimiz var. Başarmamız gerekenler var. Kadının sorunları aslında değişmiyor, ülkemizin içinde bir küreselleşme yaşıyoruz." diye konuştu.

Sınırlarının kalktığı bir dünya düzeni ve her şeyin küçük bir köy olduğu dünya düzeninde olunduğunu söyleyen Şahin, sınırların yok olduğu bir dünya düzenini yönetmeleri ve sorun alanlarını iyi tespit etmeleri gerektiğini bildirdi. Şahin, "Artık 1950'li yılların Almanya'sı, Hollanda'sı, Amerika'sı Türkiye'si değiliz, dolayısıyla kadınlarla ilgili bizim yaptığımız çalışmaların hepsinin karşılığında Almanya'da yaşayan bir kız çocuğumuz kadınımız için de aynı bakış açısını koyup biraz oraya özel verilerle iyileştirmemiz gerektiğini görüyoruz. Aynı şekilde engellilerimizin eğitim, sağlık hakkını güçlendirme ile ilgili son 10 yılda çok güçlü bir devrim yaşadık." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber