Düzce'de 4+4+4 hazırlığı

Eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulanmasının ardından Düzce'de bu sisteme geçiş için hazırlıklara başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulanmasının ardından Düzce'de bu sisteme geçiş için hazırlıklara başlandı. Düzce Valisi Vasip Şahin, ilçe kaymakamları ile bu sistemin Düzce'de nasıl uygulanacağını karara bağlamak için bir araya geldi.

Düzce Valisi Vasip Şahin başkanlığında gerçekleştirilen ve tüm ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantıda Şahin, yeni sistemi eski alışkanlıkları çok fazla zorlamadan uygulamak için çalıştıklarını belirterek, ?Toplantıda amacımız mevcut okul binalarını en iyi şekilde planlı bir şekilde kullanarak bu mevcut alışkanlıkları da mümkün mertebe zorlamadan imkanları mevcut ihtiyaçlara en iyi şekilde dağıtmaya çalışacağız amacımız bu. Burada daha öncede söylediğim gibi bizim birinci amacımız yerinde çözmek. Ama az da olsa belki karşımıza yerinde çözümü mümkün olmayan sorunlar çıkacak. Onunda nasıl çözüleceğini arkadaşlarla birlikte tartışıp birlikte çalışıp en güzel kararı vermeye çalışacağız. Burada bütün arkadaşlarımızın amacı öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin rahat edebileceği çözümler üretmek. Hedefimiz budur buna ne kadar çok yaklaşırsak o derece bu projede başarılı olmuş olacağız? diye konuştu.

Şahin, hazırlık sürecinde izlenen çalışmaların nasıl yapıldığına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü; ?Bu çalışmayı yaparken şöyle bir metot izlendi. Biliyorsunuz 9 Mayıs tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının bir genelgesi oldu. Ana esaslar belirlendi bu çalışmalarda göz önünde bulunması gereken ilkeler, ölçüler, kurallar orada açık bir şekilde bildirildi. Ana çerçeveyi bu kanun ve genelge oluşturmaktadır. Öncelikle okul müdürleri için bir alt komisyon kurdular. Bu alt komisyon çalışma yaptı daha sonra bu çalışmayı okul aile birliği ve velilerle paylaştılar. Bu çalışma sonuçları 4 sendikadan 2'şer üye olmak üzere toplam 8 sendika temsilcisi arkadaşlarla paylaşıldı. Kendilerinden de bu çalışmalarla ilgili katkıları istendi. Bir kısım arkadaşlarımız olumlu cevap verdiler bir kısım arkadaşlarımız da olumsuz cevaplar verdiler. Her konuda görüşü alınan bir şeyler söylemek isteyen herkese gönül açıklığı ile rahatlıkla dinledik. Onların görüşlerinden de istifade etmeye çalıştık. Olabildiğince katılımcı bir çalışma yürütmeye çalıştık. Bu konuda Milli Eğitim denetmenlerimizde çalıştılar. Onlarda bu denetmen gözüyle bir takım öneriler ve çözüm teklifleri sundular. Birde en sonunda da Milli Eğitim Müdürümüzün başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri bir toplantı yaptılar ve bugün de Kaymakam arkadaşlarımız ve Milli Eğitim yöneticisi arkadaşlarımız ile birlikte son halini bir daha değerlendireceğiz. İnşallah biz bugün önemli bir mesafe alırız karara varırız. Bir eksiklik olursa ki bunları da kısa sürede tamamlarız. Önümüzdeki hafta sonuna kadar da bu son halini kararlaştırıp Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz daha sonra da kamuoyu ile paylaşacağız.?

Vali Şahin'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber