Oto hırsızlığı çetesi çökertildi

İzmir merkezli Aydın, Denizli ve Konya illerinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda, oto hırsızlığı yaptığı iddia edilen 17 kişi yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 kişiden 2'si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Amirliği ekipleri, A.K. isimli otomobili çalınan bir kişinin ihbarı üzerine çalışma başlattı. A.K., kendisini arayan bir kişinin çalınan otomobilini bulduğunu ve 5 bin lira karşılığında kendisine teslim edebileceğini polise anlattı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, A.K.'yi arayan ve para isteyen iki kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan iki kişi otomobil çalmadıklarını A.K.'den para koparmak için böyle bir yola başvurduklarını belirtti. İfadeleri alınan zanlılar serbest bırakıldı. Zanlılara inanmayan polis ekipleri serbest bırakılan iki kişiyi takibe aldı. Takip sırasında serbest bırakılan zanlıların oto hırsızlığı suçundan çok sayıda kaydı bulunan T.G. isimli kişi ile çalıştıkları ve otomobil hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. Altı ay süren takip sonucunda oto hırsızlık çetesinin çalışma yöntemleri de tespit edildi. Buna göre şebeke elemanlarından bir grup, ren t a car firmalarından sahte belgelerle kiraladıkları otomobilleri, bir gurup üzerinde anahtar unutulan otomobilleri diğer bir grubun ise düz kontak yöntemiyle otomobil çaldığı öğrenildi. Zanlıların 26 oto hırsızlığı olayına karıştığı tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir, Aydın, Deniz ve Konya'da eşzamanlı baskınlar yaptı. Yapılan baskın sonucu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan ikisi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda çeşitli markalarda 26 otomobil, iki av tüfeği, bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda sahte ruhsat ile plaka ve araç üstünde bırakılan anahtar ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber