Özel Yetkili Hakim ve Savcıların görev yeri değişiyor mu?

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının gözü kulağı Adli Yargı Yaz Kararnamesi'ne çevrildi. Daha önce 8 Haziran tarihinde açıklanacağı belirtilen kararnamenin açıklanma tarihi de değişti. Kararnamenin 14 Haziran günü yayınlanacağı öğrenildi.

Kararname taslağında, Özel Yetkili Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının görev yerlerinin değişmediği de öğrenildi.

Türkiye'de görev yapan yaklaşık 12 bin Hakim ve Cumhuriyet Savcısı yaklaşık bir aydır gözünü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) dikti.

Adli Yargı Yaz Kararnamesi'nde yaklaşık 2 bin 500 Hakim ve Cumhuriyet Savcısının görev yerinin değişeceği öğrenildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur, kararnamenin 8 Haziran tarihine yetişeceğini açıklamıştı.

HSYK yetkilileri kararname taslağının yeni oluştuğunu ve bu nedenle kararnamenin 14 Haziran günü açıklanacağını belirttiler.

HSYK yetkilileri, kararname taslağında yaklaşık 2 bin 500 Hakim ve Cumhuriyet Savcısının görev yerinin değişmesinin öngörüldüğüne dikkat çekerek, "Son sözü HSYK üyeleri söyleyecek" yorumunu yaptılar.

Peki kamuoyunda sık sık tartışılan Özel Yetkili Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının görev yerleri değişecek mi? HSYK yetkilileri, hazırlanan kararname taslağında tayin isteyen Özel Yetkili Hakim ve Cumhuriyet Savcıları dışında hiçbir ismin yer almadığını belirterek, "Taslakda Özel Yetkili Hakim ve Savcıları'na ilişkin atama talebi çok yok. Ancak, kurul üyeleri kendileri isterse özel yetkililerin görev yerini değiştirebilir" diye konuştular.

HAKAN FİDAN'A SORUŞTURMA AÇAN SAVCI SARIKAYA'NIN İSMİ KARARNAMEDE Mİ?

Habertürk'e konuşan HSYK yetkilileri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma başlatan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın adının kararname taslağında yer almadığını ve Sarıkaya'nın atama talebi olmadığını da açıkladı.

Şimdi gözler, HSYK'nın 14 Haziran tarihinde açıklayacağı Adli Yargı Yaz Kararnamesi'ne çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber