Mozambik Cumhurbaşkanı adayına, Cemil Çiçek'ten destek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, önümüzdeki yıllarda Mozambik Cumhurbaşkanı olmak isteyen Manuel Alexandre Nhanguatala adlı bir öğrenciye 'Bütün kalbimizle seninle olacak.7 diye destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Ankara'da bulunan bir grup öğrenci, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Meclis'te makamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte öğrencileri kabul eden Çiçek, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Çiçek, ?Bize böyle bir heyecanı yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Böylesine zorlu bir organizasyonu başarı ile sürdürüyorsunuz. Bizim dilimiz Türkçe, ileride daha çok kullanılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkçe, medeniyet ve kültür dilidir. 16. büyük ekonomiye sahibiz. Bu size ileriki yıllarda büyük imkan açacaktır.? diye konuştu. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu öğrenciler ilerleyen yıllarda kendi ülkelerinde iyi konumlara gelecekler. Türkiye ile aramızda köprü olacaklar. Türkiye'yi sakın unutmayın. Bizler sizleri unutmayacağız. Bu fikir ortaya atanlara teşekkür ediyorum.?

Öte yandan, Mozambikli Manuel Alexandre Nhanguatala adlı bir öğrencinin ?İleride Cumhurbaşkanı olmak istiyorum.? demesi üzerine Çiçek, ?Bütün kalbimiz seninle? diye cevap verdi. Bu arada, bir öğrencinin ?Annem' şarkısını okuması ise Çiçek'i duygulandırdı.

GÖKÇEK: İNANILMAZ PERFORMANS ORTAYA KONULUYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Türkçe Olimpiyatları'nı başından beri takip ettiğini ve inanılmaz gösteriler gördüğünü kaydetti. Gökçek, ?Performanslarınız çok mükemmel. Sizler büyüyünce Türkiye'nin sesi daha yüksek çıkacak? dedi.

Ziyaretin bitiminde ise öğrenciler Çiçek ve Gökçek'e hediyeler verirken bu ikili de öğrencilere hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber