Türkçe coşkusuna 100 bin kişi ortak oldu

Sevgi dili Türkçe'de yarışan Olimpiyat çocukları, Osmaniye'ye bayram yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl de ilk kez yapılan olimpiyatlara 100 bin kişi katıldı.

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarında coşku giderek büyüyor. Anadolu'nun fedakar öğretmenlerinin eğittiği yabancı öğrenciler, öğrendikleri güzel Türkçe ile Osmaniye 7 Ocak Stadyumunu şenlik alanına çevirdi. Amerika'dan Mısır'a, Irak'tan Afrika'ya 25 ülkeden 80 öğrencinin katıldığı olimpiyatlar Osmaniye'de ilk kez gerçekleşti. Bu coşkuya ortak olmak isteyen Osmaniye halkı, stadyum çevresinde saatler öncesinden yoğun kuyruk oluşturdu. Hoşgörü Eğitim Kurumları Mezunları Derneği'nin (HOŞ-DER) organize ettiği ve 7 Ocak stadında gerçekleştirilen Türkçe bayramına Kadirli, Düziçi, Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, bölge milletvekilleri tam kadro katıldı. Stadyuma girişlerde vatandaşlara Türk bayrakları dağıtılırken yoğunluktan dolayı izdiham yaşandı. Stada giremeyenler için dışarıya programı izleyebilmeleri için ekranlar kuruldu.

Olimpiyatlar, öğrencilerin koro halinde söyledikleri 'Bayram o Bayram ola' şarkısıyla başladı. Farklı dinlerden, farklı milletlerden öğrencilerin Türkçe'ye ve Türkiye'ye olan sevdaları söyledikleri şarkılara da yansıdı. Türkçe şöleninde Irak'lı Havest İbrahim Muazzez Ersoy'un 'Ayırmasın mevlam bizi' şarkısını araya kendi şivesini de katarak söyledi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden Taiylad, Candan Erçetin'in 'Gamsız hayat' parçasıyla stadı dolduran binlere keyifli dakikalar yaşattı. Romanya halk oyunları ekibinin dansı, stadı hareketlendirdi. Kırgızistan'lı Syrgak Erkinbek Uulu iseh Barışmanço'nun 'Sarı çizmeli Mehmet ağa' parçasını seslendirerek büyük alkış aldı. Irak'lı Geylan etkileyici sesiyle uzunhava okudu. Azerbaycan ve Romanya'dan gelen öğrenciler Ötme Bülbül eserini seslendirirken Semah gösterisi geceyi renklendirdi. Kenyalı öğrencilerin Mehmet Ali Birand taklidi ise seyircileri gülümsetti.

Türkçe'nin evrensel bir dil haline geldiğini söyleyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Yıllar önce bu hayaldi. Ama artık görüyororuz ki bu hayal gerçekleşmiş. Adını bilmediğimiz ülkelerden çocuklarımız bugün Türkçe konuşuyor, yazıyor. Bu hayali gerçekleştiren adını bilmediğimiz, bildiğimiz tüm kahramanlara yürekten teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Osmaniye'nin ilk kez olimpiyatlara ev sahipliği yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, "Bu işi düzenleyen, öncülük edenlerin önünde saygı ile eğiliyorum." dedi.

Program sonunda olimpiyat çocuklarına Osmaniye Belediyesi tarafından yer fıstığı hediye edildi. Başkan Kadir Kara, öğrencilerin yüzlerinden öperek hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber