Gürbüz Çapan'ın 18 yıla kadar hapsi istendi

Esenyurt Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın 18 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2001 yılında başlayan ve 2009'da sona eren ilk yargılamada, 'örgüt kurmak ve rüşvet' suçlarından 5 yıl hapisle cezalandırılan Çapan hakkındaki 'ihaleye fesat' karıştırmak suçu ise zaman aşımından ortadan kaldırılmıştı.

Avukatların itirazı üzerine Yargıtay'a gönderilen dava dosyası farklı tarihlerdeki bazı duruşma tutanaklarının altında imza eksikliği olduğu gerekçesi ile bozulmuştu. Yargıtay'ın bozma kararının ardından İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Salim Duran, Gürbüz Çapan'ın örgüt kurmak ve rüşvet almak suçlarından 6 yıldan 18 yıla kadar hapsini istedi. Savcı Duran, Çapan'ın kardeşleri Zeki Çapan, Günay Çapan ve Çetin Çapan'ın ise örgüt üyeliğinden 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber