Siirt'teki rüşvetin görüntüleri çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sabah, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve eski SİSKİ Müdürü Yekta Bilek'in mahkemeye çıkarılmasına neden olan soruşturmanın detaylarına ulaştı. Siirt Savcılığı'nın hazırladığı soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre ihaleye fesat, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda başkanları zora sokan bir rüşvet ajandası bulundu. Şüphelilerden mühendis Selahattin Kara'da bulunan ajandaya alınan rüşvetler kaydedildi. Başkan Sadak iki ayrı tarihte 74 bin TL, bürokratı Bilek ise üç ayrı tarihte 60 bin TL rüşvet aldı. Öte yandan polisin operasyonda diğer belediye bürokratlarının yaptığı rüşvet görüşmelerin tek tek kayda aldığı öğrenildi. SABAH, o görüntülere ulaştı.

BŞK: 74 BİN TL

Başkan Sadak ve eski bürokratının ifadeye çağrılmasının nedenleri ortaya çıktı. Şüphelilerden mühendis Selahattin Kara'da bulunan ajanda da kimlere ne rüşvet verildiği yazılıydı. Ajandanın 'Siirt'e yapılan havaleler' başlıklı sayfasında 'BŞK' ibaresi ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a 12 Ocak ve 24 Haziran 2010 tarihinde toplam 74 bin 500 TL, YB ibaresi ile eski SİSKİ Müdürü Yekta Bilek'e 21 Nisan, 15 Haziran, 5 Aralık 2010 tarihlerinde 60 bin TL rüşvet verildiğinin yazıldığı ileri sürüldü.

BAŞKAN KAMERADA

Ajandada yer alan diğer bilgilere göre, 25 Ağustos 2011'de Siirt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Zeki Gündüz'e 1000 TL, Hüseyniye Vakfı Başkanı Adnan A. aracılığıyla Siirt Belediye Başkanı'na 5 bin TL rüşvet verildi. Başkan Sadak rüşvet görüşmesi yaparken polisin kamerasına takıldı. Dosyadaki iddialara göre, polis yaptığı teknik takipte Belediye Başkanı Selim Sadak ile BDP'li Belediye Meclis Üyesi Bayram Kaçar'ın babası Ömer Kaçar ile yaptığı bir rüşvet pazarlığı görüşmesini de 25 Aralık 2011 tarihinde kayda aldı. Yakalananlar arasında bulunan KONAK isimli şirketin sahibi Abdülaziz Arslan'ın, Başkan Sadak'ın gizli kasası olduğu ve naylon fatura düzenlediği iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber