12 yıl hazırlıkları 15 Haziran'da tamam

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, valiliklere gönderdiği genelgeyle zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise planlamalarının acilen yapılması talimatı verdi.

Dinçer, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının açma-kapama, ad değiştirme, planlama gibi işlemlerin valiliklerce yapılacağını kaydetti. Valiliklere 'Bu planlamalar acilen tamamlanarak, Devlet Kurumları Modülü'ndeki açıklamalar doğrultusunda 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sisteme girişleri yapılacaktır' dedi. Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

İTİRAZ YOKSA NAKİL: 1, 2, 3 ve 4. sınıfta okuyacak öğrenciler bakımından, okumakta olduğu okul ortaokula dönüştürülmüş ve ilkokul olarak belirlenen okulun mesafesi fazla değilse ve velilerin de itirazı bulunmuyorsa, ilkokul olarak belirlenen okula nakilleri yapılacak, aksi halde bulundukları okullara devam edecekler.

YOĞUN TALEP KURASI: İmam hatip ortaokullarına müracaatın kapasitenin üstünde olması halinde noter huzurunda çekilecek kurayla öğrenci kaydı yapılacak.

SBS TEPKİSİNİ HOŞ KARŞILAMAM: Atamalara tepki gösterip SBS'ye girmeyen öğretmen olursa bu durum hem ben hem de toplum tarafından hoş karşılanmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber