HÜRSİAD, Bangladeşli işadamlarını Gaziantep'te ağırladı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON)'nun düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü zirvesi için Türkiye'ye gelen Bangladeşli işadamı heyeti, Gaziantepli işadamı ve sanayicilerle bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'ın organizesinde bir araya gelen işadamları ticari alandaki işbirliği imkanlarını konuştu.

Bangladeşli heyet, Gaziantep programı çerçevesinde Zirve Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları yerinde görme imkanı bulan Bangladeşliler, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdi. Gaziantepli iş adamları ile bir araya gelerek ikili görüşmeler yapan heyet, ağırlıklı olarak yapı, mobilya ve ev tekstili, gıda sektörlerini masaya yatırdı. Heyetin ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, "Dünyada anlaşabilmenin farklı yolları vardır. Bunlardan biri de ticari yollar ve dillerdir. Biz bu dil vasıtası ile işbirliğimizi, ticari potansiyelimizi artırma adına öncelikle TUSKON, ardından Gaziantep'te bu birliktelikte umuyorum ki çok güzel neticeler elde ederiz." dedi.

Bangladeş Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikret Çiçek ise gördüğü ilgiden memnuniyeti dile getirerek, "Biz Gaziantep'in Gaziantep'in sanayi şehri olduğunu biliyorduk ama yerinde gördükten sonra tam tanımadığımızı anladık. Hayran kaldık. Yatırım imkanlarını konuştuk." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber