3 milyara iş var başvuran yok

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Planlama Teşkilatı, ayda 3 milyar lira maaşla çalışacak eleman almak için gazetelere ilan verdi. Ancak iki aydır iş için başvuran tek bir kişe bile olmadı!

Doğu'da aylık 3 milyar maaşla AB projelerinde çalışacak tek bir kişi bulunamadı

Türkiye işsizlik konusunda tam anlamıyla çarpık bir süreç yaşıyor. Bir tarafta asgari ücretin çok altında bir maaşla bile çalışmak için insanlar kuyruğa girerken, diğer tarafta asgari ücretin 10 katı maaş teklif edildiği halde çalışacak eleman bulunamıyor.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Programı çerçevesinde Doğu Anadolu'nun Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde uygulanacak bir kalkınma projesi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Sıra işin koordinasyonuna geldi. Avrupa'dan gelecek uzmanlarla yerli uzmanların ortaklaşa yürüteceği projenin gerçekleştirilmesi için iki uzman grup arasında koordinasyonu sağlayacak bir elemanın istihdam edilmesine karar verildi. 3 yıl sürecek bu projede koordinatör olarak çalışacak elemanın iyi derecede ıngilizce bilmesi aranan en önemli şart olarak belirlendi.

Bunun yanı sıra bu kişinin 4 yıllık bir üniversite mezunu olması gerektiğine karar verildi. DPT, İngilizce ve üniversite mezunu olma şartını içiren eleman arama ilanını önce büyük bir gazetede yayınladı. ılan aynı gün web sitesine de kondu. Kurum yetkilileri, 3 milyarlık cazip maaşa yoğun ilgi olacağı hesabını yapıp taliplilerin mülakatla nasıl seçileceğini dahi belirlediler. Ancak aradan 2 aya yakın zaman geçmesine rağmen söz konusu iş için bir tek başvuru dahi gelmedi. 3 milyarlık maaşa bile talep gelmemesini şaşkınlıkla karşılayan DPT yetkilileri, bu durumun herkes için sürpriz olduğunu söylediler.

DB Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber