Hollanda ile Türkiye'nin dostluğu resim sergisinde

Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle iki ülkenin izlerini taşıyan eserlerin yer aldığı ?Eski Dostlar' isimli resim sergisi Estergon Türk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin geçmişine dikkat çekilen Eski Dostlar Resim Sergisi Estergon Türk Kültür Merkezi'nde sanat severlerin beğenisine sunuldu. Resim sergisinin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Sayıştay 2. Başkanı Fehmi Başaran, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD ) Hollanda Başkanı Veysi Güngör katıldı.

Türkiye'de ikinci kez açılan sergide Mohamed El Fers 33 ayrı yapıt ve eserde, 1612 yılı öncesi ve sonrasında Türkiye ve Hollanda dostluğu sanat tekniği ile anlatılıyor. Sergide yer alan bazı eserler, dördüncü yüzyıldan başlayıp sonradan Osmanlı İmparatorluğu ile devam eden ilişkilerin izlerini taşıyor.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, böyle anlamlı bir resim sergisinin Keçiören'de açılmasından gurur duyduğunu belirterek, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerin sadece diplomatik yönden değil dostluk yönünden de önemli olduğunu vurguladı.

UETD Hollanda Başkanı Veysi Güngör de yaptığı konuşmada Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla düzenledikleri faaliyetlere desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar kurdele keserek sergi açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber