Çanakkale Yemekleri Yarışacak

Çanakkale'de "Yemek Kültür Festivali" düzenlenecek.5 ayrı dalda düzenlenecek yarışmalarda kazananlara çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın yapılacak Çanakkale Yemek Kültür Festivali"nde yemekler 5 ayrı dalda yarışacak ve kazananlara armağanlar verilecek. Festivalde et-tavuk-balık yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar, hamur işleri ve tatlılar başlığında Çanakkale yemekleri ve Çanakkale'de yapılan

yurdumuz yemekleri sunulacak ve yarışacak.

İl düzeyinde katılacak yarışmacıların yanısıra yerelden Çanakkale Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi'nden bir grup kadının yerinde yaparak sergileyeceği yemekler de tanıtılacak.

Tarih Kültür Vakfı Başkanı ve Festival

Başkanı Muzaffer Bayraktar, "Yemek kültürü geleneksel kültürümüzün en önemli simgesidir. Tarihil süreçte coğrafya ve hayat şartları yemek kültürünün değişmesine katkı yapmışlardır. Sanayileşme ve çarpık kentleşme, göç hareketlerinin sosyal politikalarla özendirilmesi, ata mirası olan yemek yapma ve yeme kültürümüzü de çok etkileyerek yok olmasına da yol açmaktadır. Amacımız, atalarımızdan miras kalan yerel yemek kültürümüzü tanıtmaktır. Fstivalimizin bir başka amacı da kadınlarımızın bilgi ve becerilerinin sosyal paylaşımıdır. Ayrıca, festivalimizin geleneksel kültürümüzün yaşatılması ile de bölgemizin bir değeri olarak turizm sektörüne de katkıları olacağına inanmaktayız" dedi.

Pazar günü Halk Bahçesi'nde saat 13.00 de başlayacak festivalde "Yemek Kültürü ve Yemeğin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri" konulu bir de panel yapılacak. Panel'de Dr.Naci Hasanefendi, Dr.Erdinç Öz ve Hasan Açanal konuşmacı olarak yer alacak. Festival boyunca festival alanında müzik, dans ve tiyatro gösterileri de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber