Antalya'nın mağaraları yurt dışında görücüye çıkıyor

Türkiye'de bulunan turizme açık 50 mağaranın yedisine sahip Antalya'da, alternatif turizm değerlerini içeren bir kitap hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valiliği öncülüğünde hazırlanmasına başlanan Antalya Mağaraları kitabı Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hazırlanıp, yurt dışı fuarlarda tanıtılacak.

Türkiye'de 20 bini aşkın mağara bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Mağara Turizmi Projesi' kapsamında bugüne kadar 50 mağara turizme açıldı. Turizmin çeşitlenmesine katkı sunan mağaraların yedisine Antalya ev sahipliği yapıyor.

İlin sahip olduğu alternatif turizm potansiyelini değerlendirmeye kararlı olduklarını belirten Antalya Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Yusuf Örnek, ?Valilik öncülüğünde hazırlanmasına başlanan Antalya Mağaraları Kitabı'nı çok önemsiyoruz. Valilikten aldığımız bilgilere göre, kitap ilk olarak kasım ayında Londra'daki turizm fuarına yetiştirilecek. Kitabın dört dil olarak hazırlanmasının, 300 bin seviyesinde olan mağara ziyaretçi sayısının artmasına katkı sunacağına inanıyorum.? dedi.

Örnek, Antalya Mağaralar Kitabı'yla ilgili şu bilgiyi verdi: ?Türkiye'de turizme ilk açılan Damlataş Mağarası, Alanya'nın içinde ve deniz kıyısında bulunuyor. Turizme açık mağaranın astıma iyi gelen dört özelliği var. Alanya merkezinin 12 kilometre doğusundaki Dim Mağarası, Türkiye'nin en güzel mağaralarından biri olarak kabul ediliyor. Karain Mağarası, Antalya-Burdur Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde bulunuyor. Karain, Türkiye'nin, içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır. Zeytintaşı Mağarası'nda boyları yer yer yarım metreyi bulan makarna sarkıtlar ve büyük sütunlar arasında yer alan gölcükler turizm amacıyla kullanıma uygun ortam oluşturuyor. Altınbeşik Mağarası ise dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise bilinen en büyük yer altı gölüne sahiptir. Ayrıca, Antalya'daki Yalandünya Mağarası ile Yerköprü Mağarası da görülmeye değer özellikler taşıyor.?

Antalya'daki mağara sayısının bunlarla sınırlı olmadığını belirten Örnek, şöyle devam etti: ?Antalya Tanıtım A.Ş olarak kentin sahip olduğu alternatif turizm değerlerinin koruma-kullanma dengesi içerisinde pazara sunulmasından yanayız. Hazırlanmakta olan kitabın taslağını incelediğimizde, mevcutlara ek olarak yeni mağaraların da turizme açılması yönünde çalışmalar olduğunu görüyoruz. Geyikbayırı Mağarası'nda çalışmalar devam ediyor. Düdensuyu, Tilkiler, Aşıklar, Korsanlar, Kocain, Konakaltı, Sırtlanini, Beldibi, Aslanlı, Peynirdeliği, Gök, Suluin ve diğerlerinde de çalışmalar yapılacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber