Yoksullar için kurulan eğitim kurumuna terör örgütünden bombalı saldırı

Diyarbakır Valiliği tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim desteği sağlamak amacıyla kurulan eğitim kurumuna, terör örgütü yandaşları tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi hasarın meydana geldiği saldırıda, kurumun bekçisinin o sırada içeri girdiğinden kurtulduğu ortaya çıktı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Aile ve Eğitim Destek Evi'ne, terör örgütü yandaşları tarafından el yapımı, parça tesirli bomba atıldı. Saldırıdan hemen sonra olay yerine gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü zırhlı ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. İki kişi oldukları belirlenen saldırganların Eskihal semtindeki ara sokaklardan kaçtığı belirlenmesi üzerine ekipler sokakta arama yaptı. Saldırıya uğrayan eğitim kurumuna gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Şehitlik Aile ve Eğitim Destek Evi, Diyarbakır Valiliği'nin talimatıyla Yenişehir Kaymakamlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan çocuklara eğitim desteği verme amacıyla kurulmuştu. Eğitim destek evine çok sayıda öğrencinin devam ettiği öğrenildi. Destek evine devam eden öğrencilerin ebeveynlerine yönelik de aile içi eğitimlerle ilgili kurslar açılmıştı.

Terör örgütü yandaşları, aynı semtte bulunan Hz. Süleyman Eğitim Vakfı Kur'an Kursu ve Şehitlik Lise Pansiyonu'na da bombalı saldırı düzenlemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber