Arınç: Türk okulundan mezun olanları görünce mutlu oluyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünyanın her tarafındaki Türk okullarından mezun olan öğrencileri görünce mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara ödül törenine katılan Arınç, girişte Romanya'dan olimpiyatlara katılan öğrencilerin sorularını cevapladı. Her yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını söyleyen Arınç, ?Türkiye'de bu yıl Türkçe Olimpiyatları'nın 10. kez düzenleniyor. Her yıl özlemle olimpiyatlara geliyoruz. Sizleri burada görmekten mutlu oluyoruz. Derslerinizde başarılar diliyoruz. Ülkelerinize selamlar.? dedi.

Romen bir öğrencinin ?Tüm dünyada Türkçe konuşulması sizi nasıl etkiliyor?? sorusuna Arınç, şu cevabı verdi: ?Dünyada nereye gitsem bu okullarda yetişmiş gençleri görüyorum. Onları karşımda görünce de çok mutlu oluyorum. Bu öğrenciler yurt dışı gezilerinde bazen bizim tercümanlıklarımızı yapıyor, bazıları da ülkelerinin önemli mevkilerine geliyor. Türkçe okumaya çalışan öğrencileri görünce mutlu oluyorum.?

Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç da, Türkçe Olimpiyatları'na keyif alarak geliyorum, kardeşlerimi kutluyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber