Gaziantep'ten kısa kısa

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Erdoğan, Kaymakam Nebioğlu'ndan ilçenin öncelikli sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmalarına ilişkin olarak Kaymakam Nebioğlu'na teşekkür eden Erdoğan,

"İlçeye hizmet için yapacağınız her türlü projenize destek vermek için her zaman hazırım. Yeter ki ilçeye hizmet yapılsın" dedi.

Nebioğlu ise Araban Kaymakamlığı olarak yapılacak yeni çalışmalar için destek beklediklerini kaydetti.

-Nizip'te "ÇED Yönetmeliği ve Çevre Kanunu" semineri

Nizip Ticaret Odası, "Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Çevre Kanunu" konulu seminer düzenlendi.

Seminerde, 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde yürürlüğe giren "ÇED" Yönetmeliği ve Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken izin ve lisans yönetmeliğiyle ilgili bilgi verildi.

Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu seminerde, Türkiye'de çevre koruma, çevresel önlemler ve düzenlemelere dair mevzuatların her geçen gün önem ve yaygınlık kazandığını söyledi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun ekonomik kalkınmayı ve gelişmeyi engellemeden, çevre sorunlarına çözüm üreten bilimsel ve pratik yaklaşımları oluşturduğunu dile getiren Gündoğdu, raporun Türkiye'deki çevre sorunlarının giderek artması ve gündeme gelmesi nedeniyle yürürlüğe giren 2872 sayılı Çevre Kanunu ile yasal hale geldiğini kaydetti.

Seminerde daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler bir sunum yaptı.

-AK Parti Milletvekilleri, Araban'da partililerle bir araya geldi

Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin, Araban'daki Sa'da Bin Ebu Vakkas türbesinin bulunduğu ziyarette verilen yemekte partililerle bir araya geldi.

Milletvekili Şahin, etkinlikteki konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece Filistin sorunuyla değil tüm Ortadoğu ülkelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de getirdiği yeniliklerin tüm Ortadoğu ülkelerinde örnek model olarak uygulamaya alındığını ifade eden Şahin, konuya ilişkin çeşitli örnekler verdi.

Milletvekili Erdoğan da Ardıl Sulama Göleti ile Çat Boğazı Barajı'nın yapılacağı müjdesini verdi.

Araban Ovası'nda arazisi olan vatandaşların arazilerini satmamasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"50 yılı aşkın süreden beri Ardıl Sulama Göleti yapıldı, yapılacak diye sık sık gündeme getirilip hiçbir çalışma yapılmıyordu. Ak Parti hükümeti olarak başlattığımız yoğun ve zorlu çalışmalar neticesinde tüm sorunlar ortadan kaldırıldı ve önümüzdeki ay ihaleye çıkaracağız. Uzun yıllardan beri de Çat Boğazı Barajı her seçim zamanı gündeme getirilip, seçimden sonra gündemden kaldırılıyordu.

Ak Parti hükümeti olarak ilçenin ekonomisini geliştirecek olan Çat Boğazı Barajı'nın da yapılması için yoğun ve yorucu çalışmalarımızı tamamladık. Yapılacak olan Çat Boğazı Barajı'nın ortasından geçen Gaziantep-Adıyaman bölünmüş duble yolun baraj kısmındaki bölümünde yol çalışmalarını durdurduk ve yeni yol güzergahı belirledik."

Erdoğan, baraj ve sulama göleti yapıldığında Araban Ovası'ndaki arazilerin değerinin artacağını kaydetti.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise Arabanlı partililerin kongrede kendisine verdiği desteğe teşekkür etti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Mahmut Bazlama

Yayıncı: Sevil Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber