Bakanlardan, kepenk eylemine tepki.

Hakkari'ye gelen Bakan Şimşek'ten, kepenk eylemine tepki: Bu insanın kendi hemşerisine yaptığı zulüm

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN EKER: PKK YATIRIM YAPILMASINI İSTEMİYOR

Bakanlar, kongrenin ardından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınnın 1'inci Kurul toplantısına katıldı. Şenler Oteli'nde düzenlenen toplantıya Bitlis, Muş, Van ve Hakkari Valileri ile STK Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yaptı. Altyapının temel ihtiyaç olduğunu, eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten Bakan Eker, hükümet olarak buna büyük kaynak ayırdıklarını söyledi. Buraya yatırım yapılmasını terör örgütünün kendi politikalarını aykırı gördüğünü söyleyen Bakan Eker, şöyle konuştu: "PKK Kürtlerin daha çok faydalanmasını, daha çok hak almasını, daha çok kültürel haklara kavuşmasını istismar ediyor. Biz bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. ve çok büyük adamlar attık. Bunu demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla yapıyoruz. Ama bunun bu şekilde çözülmüş olması örgütün çıkarlarına ters düşüyor. O yüzden buradaki yatırım teşebbüsünü de sabote ediyor. Bunu şantiye basarak, adam kaçırarak, mayın döşeyerek yapıyor. Yatırım olursa alt yapı hizmetleri iyileşir. Alt yapı iyileşirse mütteşebbüslerin devletin verdiği önemli imkanlarını kullanarak gelir ve burada daha çok yatırım yapar. O zaman ekonomide büyüme olur. Refah artar, işsizlik azalır. İnsanlar rahat mesut ve mutlu olur. Ben bu bölgenin evladıyım. Onların hiçbiri benim kadar Kürt değiller, mesele Kürt olmak ise. Ama bu sınırlarda her kim yaşıyorsa, herkesin hakları benim haklarımdır. Onların sorunu benim sorunumdur."

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR EN AZ BU BÖLGEDE

Bakan Eker'in ardından konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgenin kişi başına düşen gelir olarak en düşük bölge olduğunu söyledi. Deprem öncesi de durumun böyle olduğunu belirten Bakan Yılmaz, depremin ardında da farklı sıkıntıların olduğunu belirtti. Deprem yaralarını sarmaya çalıştıklarını anlatan Bakan Yılmaz, bir taraftan da bölgede geliri nasıl artırırız diye çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kalkınma ajanslarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Bu bir zihniyet değişimidir. Eskiden Ankara'da oturup, bu arada bunu öz eleştiri olarakta söylüyorum. Ankara'da oturup biz çok iyi eğitim aldık, biz herşeyi iyi biliriz diye düşünüp,masa başında oturup bu iller için neyin iyi olduğunu Ankara'da belirleme alışkanlığı vardı. Bunu değiştiriyoruz" diye konuştu. Bakanlar daha sonra helikopterle Ankara'ya gitmek üzere Van'a hareket etti.

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Bakanların kentten ayrılmasının ardından, bazı mahallelerde protesto amaçlı olaylar çıktı. Kent merkezindeki Pehlivan, Keklikpınar ve Dağgöl Mahalleleri'ndeki ara sokaklarda toplanan 10-15 kişilik gruplar, güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başılıyınca polis ekipleri, yüzleri poşulu gösterici gruba, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba atarak dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber