Bakan Şimşek: Yatırımların en büyük düşmanı terör örgütüdür

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan teşviklerle vergiler ve primlerin en düşük seviyeye indirildiğini belirterek, " Biz diğer ülkelerde bu 6. Paketi anlatırken herkes şaşkına döndü. Yatırımların en büyük düşmanı terör örgütüdür. Terör, Doğu'daki bu güzellikleri görmezden gelerek huzurumuzu bozmaya çalışıyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı, ilk toplantısını Hakkari'de gerçekleştirdi.

Meclis başkanlığını DAKA Kalkınma Kurulu ve Muş Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun'un yaptığı toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker , Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Muş Valisi Ali Çınar, DAKA üyeleri ile çok sayıda Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'ten kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) katıldı.

?PKK DOĞU ANADOLU'DA YATIRIM YAPILMASINA ENGEL OLUYOR?

Hakkari Şenler Otel'de düzenlenen, ?2012 1. Olağan Kalkınma Kurulu? toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hakkari'deki yatırımlarla 35 fabrika kurulduğunu, yaklaşık 270 kişinin bu işlerde çalışıp evine ekmek götürdüğünü ifade etti.

Eker, "Yine Hakkari'ye 12 milyon TL ödenek çıkarttık. Biz bu bölgedeki insanların düşüncelerine bakmıyoruz. Her insanı bir tutarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Esnafın, vatandaşın ekmeğini kazanmasına engel olanın da karşısına çıkarız. Çiftçimize ve diğer işletmecilerimize verilen her türli hibeyi desklediğimizi bir kez daha söylüyorum. Huzuru ve barışı sabote etmeden bunları yapmaya çalışacağız. Ama bunları engelleyen çeteler ile terör örgütü var. Paçamızdan tutup, çalışmalarımızı engelleyen bu çetelere fırsat vermeyeceğiz.? diye ifade etti.

?TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİ?

Türkiye'nin ekonomi alanında büyük mesafeler aştığını dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ?Kalkınma ajansları bizim için çok önemlidir. Çünkü bir ülkenin veya ilin gelişmesindeki en büyük destek kalkınma ajanslarıdır. Türkiye, başarı yarışmalarında çok önemli çalışmalar yaptı. AK Parti iktidarından sonra milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Maliye Bakanlığı olarak sorunların çözülmesinde her türlü desteği verdik ve vereceğiz. Sayın Başbakanımızın açıkladığı 6. Bölge teşviği en kapsamlı teşviklerden bir tanesidir. Vergiler ve primler en düşük seviyeye indirildi. Biz diğer ülkelerde bu 6. Paketi anlatırken herkes şaşkına döndü. Yatırımların en büyük düşmanı terör örgütüdür. Terör, Doğu'daki bu güzellikleri görmezden gelerek huzurumuzu bozmaya çalışıyor. Biz Doğu Anadolu Bölgesi'nin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İş adamı getiriyoruz, yatırımlar yapıyoruz, hibeler veriyoruz ve en önemlisi bu insanlarımızın hizmetkarı oluyoruz. Biz Hakkari'de 540 milyon TL terör tazminatı ödedekik. Bunu bir teşvik olarak sayarak, Hakkari'ye yatırım olarak düşünürsek, buranın nasıl geliştiğini hayal edersiniz.? ifadelerini kullandı.

?VAN VE CİVAR İLLERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK?

Van depreminden dolayı büyük bir çalışma başlattıklarını dile getiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Muş, Bitlis ve Hakkari'de de desteklerinin sürdüğünü dile getirdi. Yılmaz, şöyle dedi:

?Bir yandan Van depreminin yaralarını sarmaya çalışırken, diğer yandan da Doğu Anadolu illerini nasıl geliştirebiliriz konusunda projeler üretiyoruz. Doğu Anadolu illerinin gelişmesi için kalkınma ajanslarına büyük görev düşüyor. Bu yüzden kalkınma ajansları bizim için çok önemlidir. Bunun dışında bölgeler arasındaki dengesizlikleri gidermeye çalışıyoruz. İller arasındaki farklılıkları kapatmaya çalışıyoruz. Sadece Muş, Bitlis, Hakkari ve Van için özel programlar oluşturduk. Kalkınma ajanslarımızda çok başarılı arkadaşlarımız var. Verdiğimiz bu destekleri arkadaşlarımız sürekli ilgililere anlatıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber