Görevde yükselme eğitimi için memur başına 325 YTL isteniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2005 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖREVDE YÜKSELME SKANDALI...!

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda; 23.07.2005 ? 2.8.2005 tarihleri arasında yapılacak olan görevde yükselme eğitim semineri ve sınavının Uludağ'daki Grand Yazıcı Otellerinde yapılacağı, sınava katılmak isteyen personelin bu süre için 312 YTL konaklama ücretini peşin olarak otele girişte ödemesi gerektiği belirterek, başvuruların 1 Temmuz 2005 tarihine kadar yapılması istenmiştir.

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) Genel Başkanı Ayhan ÇİVİ, yapılan uygulamayı sert bir dille eleştirerek karnını doyurmakta zorluk çeken memurlara kendi ceplerinden zorla tatil yaptırmanın insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

ÇİVİ; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü çalışanlarının hiçbir ek ödeme almadan ortalama 650 YTL. aylık maaşla görev yaptığını, federasyonların düzenlediği organizasyonlarda simit parasına köle gibi çalıştırıldığını belirterek şimdi de yasalarla tanınan görevde yükselme sınavına katılmak için 312 YTL. haraç istenmektedir dedi.

ÇİVİ; bu uygulamanın derhal durdurulmasını isteyerek, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde eşitlik ilkesini ortadan kaldıran ve parayı verenin girebileceği bu sınavın iptali için üyeleri adına yargıya başvuracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber