Yine düğün, yine çanta hırsızlığı

Yaz aylarının gelmesiyle artan düğün cemiyetlerinde, çanta hırsızlıkları da başladı. Polisin tüm uyarılarına rağmen dikkatsiz davranan vatandaşlar eğlenirken değerli eşyalarını kaybetmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son olay Bursa'nın İznik ilçesinde meydana geldi. Akrabasının Yeni Mahalle Teke Caddesi üzerinde yapılan düğününe giden Mesude K.(39), masanın üzerine bıraktığı çantasının çalındığını fark etti. Çantasında kimlik belgeleri, kredi kartları, 100 dolar ve 70 euro para ile bir adet yakut kolye bulunduğunu belirten Mesude K., şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EĞLENİRKEN ÇANTANIZDAN OLMAYIN

Bu arada polis, düğünlerdeki hırsızlıklar konusunda vatandaşları uyardı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, düğünden hırsızlık konusunda genellikle küçük çocukların kullanıldığını belirtti.

Özcan, şu uyarılarda bulundu: "Çocuk salona gidiyor, içerden gözüne kestirdiği bir çantayı alarak dışarıda bekleyen annesine getiriyor. O yüzden çok dikkat etmek gerekiyor. Bütün uyarılarımıza rağmen vatandaşın duyarlılığı hala çok iyi değil. Lütfen daha dikkatli olalım. Düğün sırasında çantalar göz önünden ayrılmamalı. Değerli eşyalar, altın, para gibi eşyalara sahip çıkılmalı. Oyun oynamaya kalkarken çantanızı bir başkasına emanet edin. Masadan herkes kalkmasın, kimseye güvenmeyin. Etrafta dolaşan insanlardan yabancı varsa hemen polise haber verin. Tanımadığınız çocukları bile 155'e bildirin. Düğünde eğlenirken kendini kaybederseniz çantanızı da kaybedersiniz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber