Şarköylülerin ölüm virajı isyanı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sakinleri, ?Ölüm virajı' diye nitelendirdikleri iki keskin virajın ölümlü ve yaramalı kazalara neden olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Şarköy yolundaki iki viraj özellikle yaz aylarında kazalara neden oluyor. Şarköylülerin ?Ölüm Virajı' dediği iki virajı bilmeyen turistlerin bu yolda sık sık kaza yaptığı kaydedildi. Vatandaşlar iyileştirme yapılan bu yolda virajlarında düzeltilmesini isteedi. Virajda çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Şarköy Seyahat Kooperatifi Başkanı Nurettin Balcı, şöyle konuştu: ?Şarköy-Karıştıran arasındaki yol kısaltılarak önemli bir aşama kaydedildi. Hem mesafe kısaldı hem tehlikeli birçok virajdan sürücüler kurtulmuş oldu. Sürücüler eskiye göre rahatladı. Yalnız, önemli iki viraj ne yazık ki hâla tehlikeli. Buralarda çok kaza meydana geliyor. Can ve mal kayıpları oluyor. Özellikle Sağlamtaş sapağına inişteki viraj çok tehlikeli. Bu virajın Şarköy'den, Karıştıran yönüne gidişte, görüş mesafesini engelleyen çok büyük kaya parçaları var. Biz, kendi imkanlarımızla, Şarköy Belediyesi'nin de katkılarıyla biraz iyileştirme yaptık ama yeterli olmadı. İlçemizdeki belediyelerin olsun, şahıslarda bulunan iş makinalarıyla o kaya parçalarını yerinden sökmek mümkün olmadı. Sorduğumuz birçok kişi, bu kaya parçalarının ancak ağır iş makineleri ile sökülebileceğini belirtti. Bir ihtimalde dinamitle kayaların yerinden sökülebileceği yönünde oldu. Bu kayalar eğer kaldırılırsa, bu viraj tehlike olmaktan çıkar. İki büyük araç karşılıklı geldiği zaman her an tehlike ile burun buruna kalıyor.?

Ballı köye kısa bir mesafedeki virajın da tehlikeli olduğunu anlatan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu virajda tehlikeli, üstelik 30 metre sonrasında bir virajın daha bulunması tehlike oranını artırıyor. Yaz sezonu başladığında trafik yoğunlaşacak, özellikle bu virajı bilmeyen, ilçemize ilk kez gelen sürücüler can ve mal kayıplarıyla karşı karşıya kalacak, bir çok üzüntüler yaşanacak. Yetkililerden bu iki noktaya el atmalarını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber