Mahalleyi toza boğan kamyonlara tepki için yol kapattılar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akhisar Mahallesi'nin Yenice Köprülü kavşağa bağlanan 2,5 kilometrelik tali yolun asfaltlanmamasına kızan mahalle sakinleri yolu trafiğe kapadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolu trafiğe kapayan ve araçların geçişine izin vermeyen mahalle sakinlerini, emniyet ekipleri ikna ederek yolun trafiğe açılmasını sağladı. Mahalle sakinleri, 'Belediye Başkanını buraya istiyoruz', 'Belediye yok, hizmet yok', 'Artık rahat nefes almak istiyoruz' diyerek yolun yapılmamasını protesto ettiler.

Devletin yollara çok önem verdiğini belirten mahalle sakinlerinden Metin Güneş, "Ben Artvinliyim. Bu ülkenin bir başından öteki başına gidiyorum. Viyadükleri, köprüleri her tarafı görüyorum. Neler yapılıyor. Burada 2,5 kilometrelik bir yol var. Ama bunu yapmayarak bizlere toza boğuyorlar. İmza toplayıp, bunu belediyeye de verdik. İlgilenen yok. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Ya da bizi Bursa'ya bağlasınlar. Yenice'ye bağlasınlar. Kim ilgilenecekse ona bağlasınlar" dedi.

Mahalle sakini Zeyaddin Şadman ise, "Kamyonların geçişinden dolayı oluşan toz nedeniyle evlerimizde nefes alamıyoruz. Yetkililerin buna el atmasını istiyoruz. Gelsin yolu görsünler" diye konuştu.

5 senedir bu yolla kimsenin ilgilenmediğini ifade eden Ramazan Mollaoğlu, "Nefes alamıyoruz. En azından geçici olarak bile asfalt döksünler, bizi bu tozdan kurtarsınlar. Bütün millet bu toz yüzünden hasta oluyor" dedi.

Yolun yapılması için 300 kişinden imza topladıklarını ve bunu İnegöl Belediyesine verdiklerini belirten Sami Şen ise, buna rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Fakat belediyemizden bir yıldır hiçbir tedbir alınmadı. Bunu görev olarak bilmesi gerekiyor. Millet çamaşırlarını dışarıya seremiyor" diye konuştu.

Mahalle olarak yolun yapılmasını istediklerini ifade eden Emine Aktaş, "Çoluk çocuk perişan olduk. Ne çamaşır asabiliyoruz, ne kapı açabiliyoruz. Belediye bu konuyla ilgilensin. Oy zamanı hepimizden oy almayı bildiler. Artık Allah rızası için diyorum. Bu yolumuzu yapsınlar. Resmen zehir soluyoruz. Araçlar yoldan geçerken resmen yarış yapıyorlar. Bu yolda bir çocuk ölse kim hesabını verecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber