Amerikalılar Çanakkale'de ?Hayır' festivaline misafir oldu

Kaz Dağları'nda yer alan Çanakkale'nin Aşağı Sevik köylülerinin her sene düzenledikleri ?Hayır' etkinliğine bu yıl Amerikalılar da misafir oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaz Dağları'nda yer alan Çanakkale'nin Aşağı Sevik köylülerinin her sene düzenledikleri ?Hayır' etkinliğine bu yıl Amerikalılar da misafir oldu. ?Hayır', Kaz Dağları'nda yer alan köylerin sakinleri tarafından her sene toprağı işlemeye başlamadan önce ilkbahar aylarında gerçekleştirilen bir etkinlik.

?Hayır' hazırlıkları festivalin bir gün öncesinden başlıyor. Aşağı Sevik köyü erkekleri festivalde ikram edilecek eti hazırlayıp keşkek yapılacak kazanlarda sabaha kadar pişmeye bırakıyor.

Köy çevresinden her yıl binlerce katılımcısı olan festivalin bu yıl yurtdışından da misafirleri vardı; Amerikalılar. Nebraska eyaletinin Lincoln şehrinden gelen Kelsey Arends ?Hayır'ın çok özgün bir etkinlik olduğu söyledi. Amerikalı yaptığı açıklamada, ?Bu çok farklı bir etkinlik. İnsanlar bir arada beraber oturuyorlar. Çok değişik.? şeklinde konuşarak köylüler arasındaki samimiyete dikkat çekti.

Misafirler, teknolojinin sunduğu imkânlarla traktörden karıştırıcılarıyla aşurelik buğday, et ve zeytinyağından yapılan keşkeği, köylülerle beraber bir sofra etrafında bağdaş kurup oturarak yediler. Amerikalı misafirler yemekten sonra yapılan dua sırasında da köylülere eşlik etti.

Aşağı Sevik köyü muhtarı Mehmet Dönmezse, yaptığı açıklamada köylülerin ?Hayır' etkinliğiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber