Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti açıldı

Gaziantep'te Şehitkâmil Belediyesi tarafından yaptırılan Dülük Tabiat Parkı'nda yaptırılan Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle renklenen törende ilk olarak konuşan Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin ortak akıl sonucu oluştuğuna dikkat çekti.

Gaziantep'in su yoksunu bir şehir olduğuna, projenin bu açıdan çok önemli olduğuna işaret eden Fadıloğlu, göletin sistemiyle ilgili de katılımcılara bilgi verdi.

Fadıloğlu, 'Doğal Hayat Doğal Çevre' sloganı ile yola çıkarak Dülük ormanlarında güneş panelleri sayesinde enerji üretip ihtiyacımız olan bu enerjiyi de projelerimizde kullanıyoruz. Şu an Türkiye'de belediyeler arasında enerji üreten ve bunu kullanan ilk belediyeyiz. Tabi göreve gelmeden önce belli taahhütlerimiz vardı. Biz Şehitkâmil Belediyesi olarak çok şükür bu süre zarfında verdiğimiz taahhütlerimizin üstüne de çıkarak farklı projelere imza attık. Biyolojik Gölette hayata geçirdiğimiz özel projelerden birisi oldu. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin ilklerin öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Ben burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada gördüğünüz bu eser belediye personellerimizin gecesi ve gündüz demeden çalışması ile ortaya çıkmıştır. ? dedi.

"GAZİANTEP'E BAL ORMANI KURACAĞIZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da hükümetin Gaziantep'te gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelere değindi. İl Koordinasyon Toplantısı'nda alınan ve Gaziantep'e fayda sağlayacak projeler hakkında da konuşan Eroğlu, projenin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eroğlu, ?Şehitkâmil Belediyesi bu alanı bizden istediğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Şimdi görüyorum ki ne kadar doğru bir karar vermişiz. Burada doğal hayatı koruma ve yaşatma adına harika işlere imza atılmış. Biz de bu tarz hizmetleri gördükçe Başkanımızla gururlanıyoruz. Ortaya daha güzel işlerin çıkması için elimizden gelen bütün desteği de vermeye hazırız. Gaziantep'te yaptığımız toplantılarda önemli kararlar aldık. Aldığımız bu kararlardan biri de Gaziantep'te 'bal ormanı' kuracağız. Yakında başlayacağımız projelerle Gaziantep yeşil alan bakımından ülkemizde önemli yerlere gelecektir.? diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de projenin büyük önem taşıdığını, yeşile eskisinden daha çok ehemmiyet verildiğinin altını çizdi.

Şahin, şunları söyledi: ?Nüfus bakımından şu an il olan birçok yerden kalabalık olan Şehitkâmil ilçemiz yaptığı işler ve projelerle Türkiye'de ses getirmeye devam ediyor. Açılışını yaptığımız Biyolojik Gölet bunun en önemli göstergelerinden sadece bir tanesi. Eminim ki Başkanımız ilerleyen zamanlarda bu ve bunun gibi işlere imza atarak Şehitkâmil'i önemli yerlere getirecektir.? ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek, açılışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra göletin çevresini gezdi. Eroğlu ve Şahin, gölet etrafından birlikte fidan dikip sularken, vatandaşlarla da sohbet etme imkânı buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber