Erzurum'da Türkçe Olimpiyatları kafilesine dev araç konvoyuyla karşılama

Dünyanın 20 faklı ülkesinden 100 öğrenci, ?Bayram o bayram ola' dizelerinin sahibi Alvarlı Efe Hazretleri'nin memleketi Erzurum'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 01:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Erzurum il etkinlikleri için şehre gelen kafileye büyük ilgi vardı. Havaalanıyla şehir merkezi arasında uzanan araç konvoyu görsel bir şölen oluşturdu.

Erzurum Havalimanı'na dün akşam saatlerinde gelen binlerce Erzurumlu, öğrencilere sevgi gösterisinde bulundu. Araçlarıyla kilometrelerce uzunlukta konvoy oluşturan dadaşlar, misafirlerini davul, zurna eşliğinde ve yöresel halk oyunlarıyla karşıladı. Öğrenciler, gördükleri ilgiden oldukça memnun kaldı. Kendilerine gösterilen ilgi ve sevgiye ?Erzurum... Erzurum... ? şeklindeki sloganlarla karşılık verdi.

Öğrenciler, güne kardeş ailelerin evlerinde düzenlenecek kahvaltı ile başlayacak. Daha sonra protokol ziyaretlerinde bulunulacak. Saat 16.00'da Çifte Minareli Medrese önünden hareketle Havuzbaşı'na kadar kortej yürüyüşüne de katılacak olan öğrenciler, burada mini bir halk konseri sunacak.

AZMEDER Başkanı Selim Ay, Dadaşları, Türkçenin gönüllüleri öğrencilerle birlikte ele ele yürümeye davet etti. "20 ülkeden gelen çocuklarımıza kucak açalım" diyen Ay, ?Erzurum halkını kortej yürüyüşünde öğrencilerle birlikte el ele, kol kola görmek istiyoruz. Kardeşlik sevgimizi Erzurum'dan bir kere daha göstermiş olalım. Kortejde, misafir öğrencilere ev sahipliğini Aziziye Eğitim Kurumları'nda öğrenim gören Somalili öğrencilerimiz yapacak. Ardından da 20.30'da Erzurum Stadyumu'nda öğrencilerimiz Erzurum halkı ile buluşacak. Misafir öğrencilerimize Anadolu'nun zirvesi Erzurum'da en iyi desteği verelim? çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber