İl müdürünün de muayenehanesi olunca...4 soruşturma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı "denizhan" rumuzlu kullanıcımız tarafından bizlere gönderilmiştir. Buradaki amacımız özel ilişkilerin ne gibi sorunlara yol açacağını sadece vatandaş üzerinden değil aynı zamanda çalışanlar üzerinden de göstebilmektedir. Bu nedenle, kendisi tüm iddiları ispatlayacağını belirtmesine rağmen, olayda bahsi geçen kişilerin isimleri metinden çıkarılmıştır.


Ben yaklaşık 10 yıl Sağlık Bakanlığına bağlı pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra istifa ettim. Yaklaşık beş yıldır mesleğimi"A" ilçesinde "serbest" olarak sürdürüyorum. İçimde yanıp tutuşan "adalet" hissinin tatminsizliği, beni çıkış aramaya itiyordu. Birçok makama değişik başvurularda bulundum ama tatmin edici bir çözüm olmadı, adalet sağlanamadı. Konu şu: Sağlık Bakanlığının son çıkarttığı yasa ile sağlık müdürleri ve başhekimlerin muayenehanelerinin kapatılması isteniyordu ya, işte bu yasanın haklılığı ile ilgili somut bir olay paylaşacağım sizlerle ve yayın konusunda yardım ederseniz çok sevineceğim.anlatacağım olayların tamamı belgelidir, bunlar eğer yayınlanırsa oluşacak sorumluluğu kabul ederek, isbatlayacağımı taahhüt ediyorum. Ayrıca anlatacaklarımı teyit edebilecek onlarca tanık ifadesi de temin edebilirim.

Hikaye tam beş yıl önce Adana'dan Yalova "A" ilçesi sağlık ocağına tayinimle başladı. 2000 yılında "A" sağlık ocağına işe başladıktan bir süre sonra geçinebilmek için muayenehane açtım. 2001 yılbaşısına rastlayan bu olayın ardından sıkıntılarım başladı. "O günlerde il sağlık müdürü olan Dr. ..." ve yine o günlerde "A ilçesi sağlık grup başkanı Dr..." (evli çifttirler) "A" ilçesinde ve bağlı olan .. beldesinde "özel sağlık kuruluşu" çalıştırmaktaydılar. Bu çift ilçede bayanı, ilde de erkeği olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının amiri durumundaydılar.

Bu çift bana altı ay içinde 4-5 soruşturma geçirtip akabinde de "ildışı" tayinimi sağladı. Tokatın .. ilçesi .. mezrası sağlık ocağına tayinim çıktı ve "iki gün" içinde "gıyabımda""A" ilçesinden ilişkim kesildi. Gönderildiğim sağlık ocağı "boş" bir devlet dairesi idi, personeli yoktu, dahası çevresinde insan bile yaşamıyordu. Uzatmayalım, aslında ilişkimin kesilmesi"A"'taki muayenehanemi kapatmamı zorunlu kılıyordu. Çünki mevzuata göre bir hekim, ancak bakanlığa bağlı çalıştığı "il sınırları" içinde serbest muayenehane çalıştırabilir. Bana ya tokat iline gitmek ya da istifa etmek seçeneği kalmıştı. İstifayı seçtim. On yıllık emeklilik birikimim çöpe gitti.

Aslında muayenehaneyi açarken bir sürü kredi ile borçlanmıştım. Kapatıp gitseydim yeni atandığım yerde "ek iş" yapmam mümkün olmayacağından mevcut borçlarımı maaşla ödemeye çalışacaktım ki imkansızdı. İçim kan ağlayarak istifa edip kamu hizmetini bıraktım. Şimdi "A" ilçesinde sevilen bir serbest hekim olarak adaletin tecellisini bekliyorum.

Bir not: Tayinim çıktığı 2001 yılında"A" ilçesindeki insanlar tayinimin iptali için "iki gün içinde ikibin imza" toplamışlardı. Bu istifa sonrası onlarca kere değişik zamanlarda çeşitli iletişim vasıtalarıyla ilgililere konuyu iletip şu çözümü istedim. "Sağlık sisteminde yönetici makamına oturacakların özel iş ilişkilerinin olmaması". Aksi halde aklınızın alamayacağı boyutlarda haksızlıkların yaşanabileceği muhtemel. bir çanta dolusu evrağım var.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber