Küçük bedenlerin ağır yükü

Adana'da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocukları, ev ekonomilerine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda bırakılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla yarın düzenlenecek çeşitli etkinliklerle çocuk işçiliğine dikkat çekilecek. Temelinde başta yoksulluk olmak üzere, aşırı nüfus artışı, kentlere göç ve eğitim sistemindeki aksaklıklar yatan çocuk işçiliği, Adana'da yapılan çalışmalara rağmen önlenemiyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocukları, ev ekonomilerine katkıda bulunmak için sokaklarda çalıştırılıyor. 10-11 yaşlarındaki bir çocuk da, sokak sokak dolaşıp çöpten atık kağıt topluyor. Boyundan büyük el arabasını güçlükle çeken ve ancak yaşama tutunan çocuğun bu kadar zor şartlar altında çalışması, yüzünden gülümsemeyi eksiltmiyor.

Adana'da başka bir sokakta ise, annesi tarafından dilendirilen 8-9 yaşındaki kız çocuğu trafik ışıklarında bekleyen sürücülerden para istiyor. Bazı sürücüler küçük çocuğa para verirken, bazıları da çocuğuna dilencilik yaptıran kadına tepki gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber