Balıkesir'de roman şenliği düzenlendi

Balıkesir'de ilk defa Romanlar için geleneksel bir şenlik düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de ilk defa Romanlar için geleneksel bir şenlik düzenlendi. Balıkesir Valiliğinin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un katkılarıyla düzenlenen, "1. Balıkesir Roman Şenliği"nde yüzlerce Roman vatandaş, müzik eşliğinde oynadı.

Kuva-yi Milliye Meydanındaki şenliğe Vali Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, BBP İl Başkanı Sezai Çakır, Balıkesir, İzmir, Adana, Kocaeli Roman Dernekleri başkanları ile federasyon temsilcileri ile birlikte yüzlerce Roman vatandaş katıldı. Gecenin açılış konuşmalarının ardından ilk olarak yılların sanatçısı Tüdanya sahne aldı. Şarkılarıyla hüzünlendiren Tüdanya, hareketli parçalarla da herkesi oynatıp neşelendirdi. Kocaeli'nden gelen Cancağızım isimli dans grubu da Roman oyunları ve gösterileriyle geceye renk kattı. Sinan Zorbey, Roman hemşerilerini önce hüzünlendirdi; ardından sahnenin önüne davet ettiği Romanları şarkılarıyla oynatıp geceyi hareketlendirdi. Sanatçıların ardından çalan Roman oyun havalarına eşlik eden yüzlerce Roman vatandaş, göbek atıp eğlendi.

VALİ ARSLAN: "KIRMIZIYI BİZ DE SEVERİZ, ETSİZ EKMEK, YEMEK YEMEYİZ"

Programın arasında sahneye davet edilen Vali Yılmaz Arslan ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a tüm Romanlar adına birer çiçek verilip teşekkür edildi. Kısa bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, geceye üzerinde kırmızı renkli tişörtüyle özellikle katıldığını ifade etti. Vali Arslan, Roman vatandaşlara bundan böyle de bu tür faaliyet ve etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Üzerindeki tişörtüne işaret eden Vali Yılmaz Arslan, "Biz de kırmızıyı severiz. Biz de etsiz ekmek de, etsiz yemek de pek yemeyiz. Dolayısıyla biz de biraz Roman sayılırız" şeklindeki sözleri alandaki yüzlerce Roman vatandaş tarafından alkışlandı. Gecenin finalinde ise Seniha sahne aldı. Seniha Türk Sanat Müziği eserlerinin ardından hareketli şarkılarla Romanlara göbek attırdı.

Bu arada, 1. Balıkesir Roman Şenliğinde bazı sergiler dikkat çekti. Roman vatandaşların süpürge ve kalay tezgahları ile davul stantları ilgi çekti. Roman gecesi geç saatlere kadar sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber