Edirneli Alperenler: Hamdi Sedefçi sözünü tutmamdı

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin yaşatılacağına dair söz veren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin sözünü tutmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cankaloğlu, Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından Sedefçi'ye yaptıkları ziyarette Yazıcıoğlu'nun isminin layık olduğu bir yere verileceği sözünü aldıklarını belirtti. Bunun üzerine Belediye Başkanlığı'na dilekçe ile başvuru yaptıklarını anlatan Cankaloğlu, zaman içerisinde belediyeye 7 adet dilekçe daha yazdıklarını ifade etti. Aradan 3,5 yıl geçtikten sonra dilekçelerine olumsuz cevap verildiğini hatırlatan Cankaloğlu, bu durumu kamuoyu ile paylaşmak için Mart 2012'de bir basın toplantısı düzenlediklerini açıkladı. Cankaloğlu, konunun gündeme gelmesinden sonra Sedefçi'nin 13 Mart 2012 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, ?İnşallah Nisan ve Mayıs aylarındaki Meclis toplantılarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını layık olduğu bir yere vereceğiz. Hamdi Sedefçi verdiği sözü yemez. Biz sözümüzün eriyiz. O konuda kimse olumsuz düşünmesin.? diye konuştuğunu hatırlattı.

Sedefçi'nin bu açıklamasının ardından 14 Mart 2012 tarihinde tekrar dilekçe ile başvuruda bulunduklarını ifade eden Cankaloğlu, ?Ne vahimdir ki geçen üç aylık zaman dilimi içerisinde ne Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi bir yere verildi, ne de dilekçemize cevap verildi. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki belediye meclis toplantılarında da konu göndeme gelmemiştir. ?Yazıcıoğlu'nun İsmini layık olduğu yere vereceğiz, Hamdi Sedefçi sözünü yemez' diyen Sayın Başkan yine sözünü tutmamış ve sözünü yemiştir.? dedi.

Cankaloğlu, kendilerine verdiği sözü tutmayan Sedefçi'nin tutumunu Edirne halkının ve kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber