Side'de 11 konaklama tesisine mavi bayrak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı turizm beldesi Side'de 11 konaklama tesisi mavi bayrak almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV), 2012 yılında Side'de mavi bayrak almaya hak kazanan turistik işletmelere bayraklarını Türk turizminin sembolü olan Apollon Tapınağı'nda düzenlenen törenle verdi. Otel sahiplerine mavi bayrakları, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Dr. Cenk Bayaz ile Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar birlikte teslim etti.

Antalya'nın Türk turizminde marka ve aranan şehir olduğunu belirten Bayaz, Antalya'nın mavi bayrakta yurt genelindeki işletme sayısının yüzde 70'ine sahip olduğunu ifade etti. Mavi bayraklı işletme sayısının her geçen gün artmasının Türkiye'nin turizmde markalaşmasının göstergesi olduğunun altını çizen Bayaz, Avrupalı turistlerin tatil tercihlerini yaparken doğanın, çevrenin, yeşilin korunma ve deniz suyunun Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) kriterlerine uygun olup olmadığını ön planda tuttuklarını söyledi. Bayaz, "Bu sene Side'de 11 turistik işletmemiz FEE kriterlerine göre mavi bayrak almaya hak kazandı. Bilindiği üzere Side Türk turizminin gözbebeği bir turizm bölgesi. Dünya turizminde marka olmuş Side'de çevrenin, doğanın, yeşilin, denizin, arkeolojik ve sivil mimari eserlerin korunmasına özel önem veriyoruz." dedi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar da yaptığı açıklamada, Side'de bu sene 11 turistik işletmenin mavi bayrak almasından dolayı onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber